Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επικίνδυνες ιδέες στην υπηρεσία της "μεταρρύθμισης"

Ακόμη και βιβλίο του γνωστού, για τις φασιστικές του ιδέες και δραστηριότητες, Κ. Πλεύρη συνιστά το υπουργείο Παιδείας, ως βοήθημα στους φιλολόγους εκπαιδευτικούς

"Μέχρι και τα βιβλία του Πλεύρη μπαίνουν στην υπηρεσία της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης". Αυτό καταγγέλλει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" Πειραιά και καλεί το λαό, μέσα από το Μέτωπο Παιδείας, να αντισταθεί στο συντηρητισμό που προσπαθεί να περάσει το υπουργείο Παιδείας για το πρόγραμμα σπουδών.

Οπως συγκεκριμένα καταγγέλλει η ΔΕΕ Πειραιά, πριν από λίγες μέρες, στο σεμινάριο του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου, δόθηκε στους φιλολόγους εκπαιδευτικούς βιβλίο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: "Ενιαίο Λύκειο - Οδηγίες για τον καθηγητή φιλολογικών μαθημάτων". Στη σελίδα 46 του βιβλίου αυτού υπάρχει κατάλογος προτεινόμενων συγγραμμάτων για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, μεταξύ των οποίων υπάρχει και βιβλίο του Κ. Πλεύρη, του γνωστού θεωρητικού του φασισμού, από τις εκδόσεις "Νέα Θέση".

"Οπως είναι γνωστό, τονίζει η ΔΕΕ, το 1960 ο Κ. Πλεύρης ίδρυσε την Οργάνωση 4ης Αυγούστου και εξέδιδε για πολλά χρόνια ομώνυμη εφημερίδα. Μετά την 21η Απριλίου του 1967 διορίστηκε καθηγητής της Σχολής Γενικής Μορφώσεως του Αρχηγείου Στρατού και στη Σχολή Ευελπίδων. Ηταν στενός συνεργάτης του υπουργού της δικτατορίας Ιω. Λαδά. Τα τελευταία χρόνια έχει εκπομπή στο ακροδεξιό κανάλι ΤΕΛΕ ΣΙΤΙ του Γ. Καρατζαφέρη".

"Θεωρούμε βάναυση πρόκληση της δημοκρατικής μας συνείδησης και της ιστορικής μνήμης την προβολή βιβλίων ενός ανθρώπου που επανειλημμένα έχει δηλώσει: "ό,τι καλόν έχει ο ναζισμός να το αναγνωρίσομεν", του ανθρώπου που παρουσίαζε τη μαρτυρική Γυάρο ως τόπο παραθερισμού και εξυμνούσε τον πραξικοπηματία Λαδά ως "γίγαντα της παγκόσμιας σκέψης", τονίζει η ΔΕΕ Πειραιά. Του πράκτορα της ΚΥΠ επί χούντας, με επαφές με Ιταλούς νεοφασίστες, του ιδρυτή των Αλκίμων, του ανθρώπου που δηλώνει στις τηλεοπτικές εκπομπές του ότι "το Κιλελέρ, η Εθνική Αντίσταση και το Πολυτεχνείο ήταν μύθοι"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ