Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ"
Με τη δύναμη του λαού

"Ερχονται πολύ δύσκολοι καιροί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο με σκληρό αγώνα θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε αυτά που έχουμε κατακτήσει στο δήμο μας, να σώσουμε την παραλία και το αεροδρόμιο, να κάνουμε ακόμα καλύτερο το Ελληνικό, την πόλη μας".

Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για το Ελληνικό" Χρήστος Κορτζίδης κάλεσε προχτές το βράδυ, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Ιασωνίδου και Αργοναυτών) το λαό της πόλης να συστρατευτεί ώστε να αναδειχτεί νικητής μετά τις εκλογές, με την παράταξη που για 24 χρόνια διοίκησε το δήμο με τον Κώστα Κορτζίδη και "έχοντας σαν γνώμονα, όπως δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος, το συμφέρον του λαού". "Είμαι βέβαιος, τόνισε ο Κώστας Κορτζίδης, πως και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε. Οι δημότες θα εκλέξουν εκείνους που αγωνίζονται για το συμφέρον του λαού. Μαζί με το λαό δώσαμε τη μάχη 24 χρόνια και φέραμε το Ελληνικό εδώ που είναι σήμερα. Ολα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε συμπαραστάτες στους αγώνες του λαού. Σήμερα που η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα δικαιώματά του, είμαστε βέβαιοι πως οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους θα καταδικάσουν αυτή την πολιτική αναδεικνύοντας αυτούς που αγωνίζονται στο πλευρό τους".

Στο έργο που έχει γίνει αναφέρθηκε και ο Κώστας Σαραφίδης,επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης", η οποία με τη "Δημοκρατική Ενότητα" συγκροτούν τη "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό".

"Με τη συνεργασία που κάναμε, τόνισε ο Κώστας Σαραφίδης, αυτό το έργο θα συνεχίσουμε. Το επόμενο διάστημα ο δήμος έχει μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει όπως το αεροδρόμιο, η παραλία, ο χώρος των πρώην αμερικανικών βάσεων. Ολοι μαζί, ενωμένοι, θα παλέψουμε γι' αυτά". Αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό πρόσωπο για όλους τους δημότες που απέκτησε τα χρόνια αυτά ο δήμος και το οποίο πρέπει να διατηρηθεί και δεσμεύτηκε πως τα μεγάλα προβλήματα του λαού και του δήμου "θα γίνουν καθημερινό μας βίωμα και ο διάλογος με τον κόσμο θα συνεχιστεί".

"Ποτέ δε βάλαμε το χέρι στην τσέπη του δημότη και ούτε θα το κάνουμε", υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης. "Συνειδητά διατηρούμε τα δημοτικά τέλη από τα χαμηλότερα στην Αττική. Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε νέους φόρους και τέλη και είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και στην εμπορευματοποίηση των δραστηριοτήτων της ΤΑ. Τον δημότη δε θα τον αντιμετωπίσουμε ποτέ σαν πελάτη. Αυτή είναι και η πρώτη διαφορά με τις άλλες παρατάξεις. Η δεύτερη αφορά στην παραλία και το αεροδρόμιο. Ο φιλοκυβερνητικός υποψήφιος ψηφίζει η χρηματοδότηση των έργων στην παραλία να γίνει από δημόσιους πόρους και από την άλλη λέει ότι αποδέχεται και το ρόλο των ιδιωτών στο βαθμό που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα λαϊκά συμφέροντα. Με φιλοκυβερνητικό δήμαρχο οι χώροι της παραλίας και του αεροδρομίου είναι χαμένοι".

Ο Χρ. Κορτζίδης αναφέρθηκε στην αγωνιστική στάση που πρέπει να έχει μια δημοτική αρχή απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας πως με φιλοκυβερνητικό δήμαρχο μπορεί να δοθεί κάποιο κονδύλι επιπλέον από αυτά που στο σύνολο κλέβει από την ΤΑ, αλλά θα δοθούν ανταλλάγματα, όπως π. χ. η διακριτική ανοχή στο ξεπούλημα της παραλίας. "Εμείς, τόνισε, δεν αντλούμε τη δύναμή μας από το κυβερνητικό κόμμα. Οποιος το κάνει συμπεριφέρεται ανάλογα. Δε νιώθει και τόση υποχρέωση απέναντι στο λαό γιατί από αλλού αντλεί την εξουσία. Για μας όμως η δύναμή μας είστε εσείς. Η δική σας εμπιστοσύνη ότι δε θα κοιτάξουμε το ατομικό μας συμφέρον, αλλά το συλλογικό".

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο της "Συμπαράταξης" που είναι:

Βισταγιαννάκης Στέλιος, Βλάχος Χρήστος, Βουλγαράκης Γιώργος, Γεωργακάκης Ροδής, Γεωργιάδης Κώστας, Γραντζίδης Κώστας, Καλλωμεράκης Κώστας, Καταφυγής Τάκης, Κουμουνδούρος Χρήστος, Κουρούπης Νίκος, Κωβαίου Σουζάνα, Λαβασάς Τάσος, Λιάππης Νίκος, Μακαρωνά Αγγελική, Μαυροδόγλου Ζαφείρης, Μικέλης Κυριάκος, Μπόκας Κώστας, Νικολόπουλος Θανάσης, Νικολάου Ρούλη, Ντάλλας Νίκος, Πάνου Κώστας, Παπαδάκης Μανώλης, Πέππας Νίκος, Σαββίδης Δημήτρης, Σαραφίδης Κώστας, Σουγελάς Νίκος, Φίλιου Παγώνα και Χοντυλίδης Γιάννης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για τις παραλίες(2007-05-30 00:00:00.0)
Αντίσταση στην τσιμεντοποίηση(2001-11-06 00:00:00.0)
Το Ελληνικό δε θα γίνει "Σέρατον"!(1998-10-15 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στο δεύτερο γύρο!(1998-10-14 00:00:00.0)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ(1998-10-08 00:00:00.0)
"Καλό ταξίδι, δήμαρχε"(1998-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ