Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»
Αντίσταση στην τσιμεντοποίηση

Ημερίδα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, διοργάνωσαν το Σάββατο οι Δήμοι Ελληνικού, Γλυφάδας, Αλίμου και Αργυρούπολης

Αποψη από την ημερίδα
Αποψη από την ημερίδα
«Αεροδρόμιο Ελληνικού, Μητροπολιτικό Πάρκο και όχι τσιμέντο», ήταν ο τίτλος της ημερίδας που διοργάνωσαν το Σάββατο οι Δήμοι Ελληνικού, Γλυφάδας, Αλίμου και Αργυρούπολης στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων μαζικών φορέων της περιοχής και εκπροσώπων των κομμάτων. Η παρουσία στο χώρο της ημερίδας μελών της «Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό» και η ανάρτηση πανό με το σύνθημα «Σταματήστε την κοροϊδία θέλουμε πράσινο, όχι τσιμέντο», καθώς και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, ήταν τα στοιχεία εκείνα που δεν άφησαν τη συζήτηση να εξελιχθεί σε μια βαρετή θεατρική παράσταση.

Γιατί κάπως έτσι θα εξελισσόταν, αν έμεναν μόνο τα λόγια του δημάρχου Ελληνικού, ο οποίος είπε ότι «γέμισε από ικανοποίηση», όταν άκουσε «την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου» και συμφώνησε, ουσιαστικά, όπως και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, με την εμπορική αξιοποίηση του χώρου. Η μόνη, μικρή έστω, διαφοροποίηση από την τετράδα των δημάρχων, υπήρξε από τον δήμαρχο Γλυφάδας Χ. Σαραφίδη, ο οποίος έκανε αναφορά σε όλους εκείνους που αγωνίζονται εδώ και χρόνια για τη δημιουργία του πάρκου, αλλά και εξέφρασε την απορία του για το τι είδους Μητροπολιτικό Πάρκο ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός, όταν ήδη υπάρχουν σενάρια για τη δημιουργία ποδοσφαιρικών γηπέδων (ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Πανιώνιος) και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Απάντηση στην παραπάνω απορία έδωσε ο Τ. Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε ότι για να λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του χώρου θα πρέπει κάποια τμήματα να δοθούν «για ήπια οικιστική ανάπτυξη» και άλλες χρήσεις, όπως επίσης και να υπάρξει ένας «μικρός φόρος» στους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος κατήγγειλε τη διγλωσσία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και σε αυτό το ζήτημα χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά της, με σκοπό να ικανοποιεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην παρασύρονται από όποιες δήθεν διαφοροποιήσεις γίνονται από μεμονωμένα κυβερνητικά στελέχη, αφού η πολιτική κατεύθυνση είναι συγκεκριμένη και μέσω της αγωνιστικής τους συσπείρωσης να διεκδικήσουν, τόσο τη δημιουργία ενός πραγματικού Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, αλλά και τη σωτηρία των παραλιών του Σαρωνικού, που επίσης κινδυνεύουν να γίνουν τσιμέντο. Σχετικά με την ανεύρεση πόρων, ο Αντ. Σκυλλάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση, όταν θέλει, βρίσκει χρήματα είτε από τον προϋπολογισμό, είτε από το Γ` ΚΠΣ, και ακόμη πρόσθεσε ότι το φυσικό περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων δε χωράνε σε αυτήν τη λογική.

Ο Χρ. Κορτζίδης, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό», επισήμανε ότι ήδη έχει ξεκινήσει το μοίρασμα του χώρου, ενώ καθημερινά εξαγγέλλονται κάθε είδους οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες, που θα λάβουν χώρα μέσα στο χώρο, όπου υποτίθεται ότι θα γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο. Μόνος στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι και το χώρο του παλιού αεροδρομίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φαγοπότι» και τσιμέντο αντί για πάρκο... (2008-02-10 00:00:00.0)
Επιχειρηματικό «πάρκο» το ...Ελληνικό! (2006-06-16 00:00:00.0)
Το Μητροπολιτικό Πάρκο... (2004-11-23 00:00:00.0)
«Πλειοδοσία τσιμέντου» από Μπακογιάννη - Παπουτσή (2002-09-03 00:00:00.0)
Ανοίγει ο δρόμος για την τσιμεντοποίηση (2001-08-24 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της παραλίας (2001-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ