Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Κυβερνητικό «πράσινο» στις υπερβάσεις

Την παραδοχή ότι το κόστος των Ολυμπιακών έργων θα υπερβεί τον αρχικό προϋπολογισμό έκανε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, παρουσιάζοντας το γεγονός αυτό σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα, αν και κατ' επανάληψη κυβερνητικά στελέχη στο παρελθόν δήλωναν με βεβαιότητα ότι ο προϋπολογισμός των έργων δε θα παρουσιάσει υπερβάσεις.

Από χτες απ' ό,τι φαίνεται άλλαξε το τροπάριο και ο Χρ. Πρωτόπαππας δήλωσε: «Εχουν προκύψει κάποιες διαφοροποιήσεις απ' ό,τι είχε προβλεφτεί στις αρχικές μελέτες των έργων», είπε ο υπουργός Τύπου και συμπλήρωσε ότι «όταν υπολογίζεις κάποιο έργο στα χαρτιά, χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη, υπολογίζεις ότι θα έχει ένα "χ" κόστος. Οταν στη συνέχεια ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου, ενδεχομένως να προκύψει ένα άλλο κόστος».

Λίγο αργότερα υπογραφόταν η σύμβαση κατασκευής του έργου για το Ολυμπιακό Κέντρο Γραπτού Τύπου που θα γίνει στο κτίριο της HELEXPO στο Μαρούσι, με υπέρβαση ύψους 4 δισ. δρχ.! Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 14,8 δισ. δρχ., αντί για 10 δισ. δρχ. που είχε προϋπολογιστεί από την κυβέρνηση.

  • Κύκλο συναντήσεων με τους αρμόδιους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπουργούς ξεκινά από σήμερα Τρίτη, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου. Το πρωί θα συναντήσει στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής τον υπουργό Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο και το απόγευμα τον υφυπουργό Τύπου Τηλ. Χυτήρη, ενώ τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου και την υφυπουργό Παιδείας Ελ. Κούρκουλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ