Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκροί και καταστροφές

Αργά το βράδυ της Κυριακής ΙΧ που οδηγούσε ο 18χρονος Αλβανός Τζούλιο Νικολάου, παρασύρθηκε από τα νερά και τον αέρα και έπεσε σε ρέμα στο Ασπροχώρι Βοιωτίας. Ο συνεπιβάτης, Δημήτριος Καπερώνης, 22 χρόνων, κατόρθωσε να σωθεί. Ο 18χρονος, βρέθηκε πνιγμένος χτες το πρωί, 1.000 μέτρα μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε. Την Κυριακή το βράδυ ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε ο ιερομόναχος Ταξιάρχης, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου, 30 χρόνων, στην προσπάθειά του να διασχίσει υπερχειλισμένο γεφυράκι στη Μαυροσουβάλα Αττικής, παρασύρθηκε από τα νερά σε παρακείμενο χείμαρρο. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ απεγκλώβισε τον οδηγό, ο οποίος είχε πνιγεί. Το όχημα ανήκε στο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ. To Σάββατο, στα Λεχαινά Ηλείας, η 46χρονη Ελένη Χρυσολωρά - Μυτιληνού παρασύρθηκε από τον αέρα, την ώρα που επισκεύαζε τη στέγη του σπιτιού της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Επίσης, χτες, βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος Εμμανουήλ Τσικριδάκης, που είχε εξαφανιστεί στις Μουρνιές Χανίων.

  • Οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ισόγεια και υπόγεια κατοικιών στον Ωρωπό, την Κηφισιά, τα Βριλήσια, το Χαλάνδρι, τη Ν. Ερυθραία, τη Ν. Μάκρη, τη Βούλα, το Π. Φάληρο, την Πεντέλη και την Γλυφάδα. Το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε πάνω από 200 κλήσεις, ενώ 50 συνεργεία της επενέβησαν σε 230 περιπτώσεις.
  • Στη Φθιώτιδα αποκλείστηκαν 10 χωριά, ενώ πυροσβέστες αναζητούσαν βοσκό που είχε χαθεί στο Νεοχώρι, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων. Σε δασική περιοχή, στα Τρία Ποτάμια Φθιώτιδας, ήταν αποκλεισμένες 10 οικογένειες κτηνοτρόφων. Αποκλεισμένα ήταν πέντε άτομα σε καταφύγιο της Γραμμένης Φθιώτιδας.
  • Προχτές σε βουνό του Αυλώνα, συνεργείο της Πυροσβεστικής απεγκλώβισε 15 εκδρομείς - ανάμεσά τους και παιδιά - που είχαν καθηλωθεί λόγω της κακοκαιρίας.
  • Προβλήματα σημειώθηκαν στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς την Αιδηψό, όπου λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Κηρέα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο 51ο χιλιόμετρο.
  • Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν τα οχήματα που κινούνταν από την Κατερίνη προς την Ελασσόνα και από την Αράχοβα προς τον Επτάλοφο. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε στην Εθνική Οδό Αθήνας - Καρπενησίου, στις Ράχες Τυμφρηστού, στις επαρχιακές οδούς Αλμυρού - Ανάβρας και Αιγίου - Καλαβρύτων.
  • Κανονικά πραγματοποιήθηκαν χτες τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Το απαγορευτικό του απόπλου ίσχυσε μόνο για τη Χίο και τη Λέσβο, ενώ δεν έγινε κανένα δρομολόγιο από το λιμάνι της Ραφήνας.
  • Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, σε 144 τροχαία που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, σκοτώθηκαν 16 άτομα και τραυματίστηκαν 187.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ