Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ
Να γίνει ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου

Παρέμβαση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση σχέδιο τεμαχισμού της έκτασης των 965 στρεμμάτων

Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου, του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και όλων των γύρω περιοχών από τη χαρακτηριστική «ανικανότητα» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να υλοποιήσουν, εδώ και 24(!) χρόνια, το Ν. 732/1977, ο οποίος προβλέπει την απομάκρυνση των στρατοπέδων από το Γουδί και την απόδοση του χώρου, έκτασης 965 στρεμμάτων, στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου, προκειμένου να γίνει ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου.

Αυτό τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος σε Επίκαιρη Ερώτηση που απευθύνει προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου.

Ολα αυτά τα χρόνια - επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ - με διάφορες αιτιάσεις, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν άφησαν το πρόβλημα άλυτο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να περιπλέκεται όλο και πιο πολύ, αφού στο μεταξύ ο χώρος τεμαχίζεται και παραχωρούνται μέρη του σε διάφορα υπουργεία. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έφτιαξε Αλσος Στρατού κτλ., ενώ η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι η απόφαση παραχώρησης του χώρου στον Οργανισμό ΑΘΗΝΑ 2004 για την «αναβάθμιση» και αξιοποίηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια του ΓΕΣ, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και συντήρησης οχημάτων, τη διαμόρφωση οδικού δικτύου και γέφυρας - με δυο λόγια για τη σχεδόν ολοκληρωτική τσιμεντοποίηση του χώρου.

Στη συνέχεια ο Αντ. Σκυλλάκος ερωτά την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να σταματήσουν όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί και να προχωρήσει γρήγορα με κρατική χρηματοδότηση η δημιουργία στα 965 στρέμματα του χώρου ενιαίου πάρκου υψηλού πρασίνου, όπως ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκονται ήδη σε κινητοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, απαντώντας σε άλλη Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το ίδιο θέμα, παραδέχεται ότι πραγματικά έχει προχωρήσει στη δημιουργία Αλσους Ελληνικού Στρατού, ότι έχει δεχτεί να εγκατασταθούν στο Γουδί οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του μοντέρνου πεντάθλου, ότι υπάρχει απόφαση να παραχωρηθεί έκταση 8 στρεμμάτων στον ιδιωτικό σύλλογο «Ελπίδα» για την ανέγερση νοσηλευτικής μονάδας για καρκινοπαθή παιδιά και ότι πρόσφατα έχει υποβληθεί αίτημα από την Εθνική Πινακοθήκη για την παραχώρηση σε αυτήν εκτάσεων και κτιρίων του Αλσους με σκοπό τη δημιουργία εκθεσιακών χώρων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οριστική απάντηση στο αίτημα αυτό. Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση διά της μεθόδου του τεμαχισμού μόνο ενιαίο πάρκο δε σκοπεύει να κάνει την έκταση στο Γουδί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ