Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα

Την ακινητοποίηση των ταξί για 24 ώρες από τις 5 αύριο τα ξημερώματα, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, οι οποίοι αύριο στις 11 π.μ. προγραμματίζουν συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου τους, στην οδό Μάρνη.

Η κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και αποφασίστηκε από το ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), μετά την άρνηση των αρμοδίων να δώσουν λύσεις σε σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου. Κύρια αιτήματα των αυτοκινητιστών ταξί, είναι η αναπροσαρμογή των κομίστρων και των πρόσθετων τελών για μετάβαση από και προς το αεροδρόμιο Σπάτων, καθώς και των τελών για την κλήση ραδιοταξί. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για την επέκταση των λεωφορειολωρίδων και την έλλειψη σχεδιασμού για τις πιάτσες ταξί, ενώ ζητούν και κίνητρα για την ένταξη μεμονωμένων αυτοκινητιστών ταξί στις εταιρίες ραδιοταξί. Τέλος, διαμαρτύρονται για το αυστηρό ποινολόγιο σε περίπτωση παραβάσεων, καθώς οι παραβάτες οδηγούνται στο Αυτόφωρο, ενώ αφαιρούνται το δίπλωμα οδήγησης, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, που αρνείται εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του κλάδου, μόλις κοινοποιήθηκε η αυριανή κινητοποίηση, έσπευσε να καλέσει σε συνάντηση το προεδρείο του ΣΑΤΑ για σήμερα το μεσημέρι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ