Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να ανακληθούν οι απολύσεις των 500

Να ανακληθούν οι απολύσεις των 500 συμβασιούχων εργαζομένων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Οπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, η απόφαση της διοίκησης της ΟΑ να απολύσει αιφνιδιαστικά 500 εποχικούς υπαλλήλους, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους συμβασιούχους της εταιρίας, οι οποίοι πρόσφατα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων.

Σημειώνεται ότι μεγάλος αριθμός αυτών των εργαζομένων απασχολούνται πολλά χρόνια στην εταιρία, καλύπτοντας μάλιστα πάγιες ανάγκες, ενώ η διοίκηση της ΟΑ σχεδιάζει να απολύσει άλλους 150 - 170 υπαλλήλους, που εργάζονται στο εξωτερικό.

«Η διοίκηση της ΟΑ με πρόσχημα την παγκόσμια κρίση στις αερομεταφορές προχωρά σε απολύσεις, ώστε στην ουσία να διευκολυνθεί η υλοποίηση της ιδιωτικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Με δεδομένο ότι είναι απαράδεκτο να καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το κόστος της προωθούμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης της ΟΑ, ερωτάται ο κ. υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών αν θα πάρει μέτρα ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην πληρώσουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην ΟΑ τις συνέπειες ενός άδικου πολέμου, αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ