Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Πλειοδοσία τσιμέντου» από Μπακογιάννη - Παπουτσή

Απάντηση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» στις προτάσεις «αξιοποίησης» του Ελληνικού (πίστα «Φόρμουλα 1», πώληση οικοπέδων κλπ.) των υποψηφίων δημάρχων του δικομματισμού

«Σε μια πλειοδοσία τσιμέντου - που μάλιστα δεν αφορά μόνο την Αθήνα αλλά ολόκληρη την Αττική και ειδικότερα το Ελληνικό - επιδίδονται οι δύο υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αθήνας κ. Ντόρα Μπακογιάννη και κ. Χρήστος Παπουτσής, αγνοώντας ακόμα και τις αντίθετες γνώμες των Δημάρχων και των υποψηφίων που υποστηρίζουν τα Κόμματά τους στους όμορους Δήμους».

Τα παραπάνω τονίζει - μεταξύ άλλων - η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της πρωτεύουσας, περί αναγκαιότητας να δημιουργηθεί πίστα «Φόρμουλα 1» στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Δηλαδή, σε ένα χώρο που οι κάτοικοι των όμορων δήμων, αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. «Η αγωνία του κ. Παπουτσή για το συγκεκριμένο θέμα αποδεικνύει ότι η προσκόλλησή του στην κυβερνητική λογική τσιμεντοποίησης και ξεπουλήματος των τελευταίων ελεύθερων χώρων του Λεκανοπεδίου, είναι τόσο μεγάλη που οι κορόνες του περί ανεξάρτητου Δημάρχου είναι τουλάχιστον αστείες και υποκριτικές» σημειώνει η «Συμπαράταξη».

Μάλιστα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής σχολιάζοντας χτες σε δημοσιογράφους την πρόταση Παπουτσή, σημείωσε: «Από τότε που απελευθερώθηκε ο χώρος του Ελληνικού καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες να μετατραπεί σε τσιμέντο. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι μ' αυτές τις επιλογές. Ηδη έχει προγραμματιστεί για το χώρο αυτό να γίνουν μεγάλες εγκαταστάσεις για τα Ολυμπιακά έργα, οι οποίες θα είναι μόνιμες. Η πρόταση του κ. Παπουτσή να γίνει εκεί πίστα για τη "Φόρμουλα 1" δεν κάνει άλλο τι από το να ακρωτηριάζει αυτό το χώρο. Οσο για τη "σάλτσα" που έβαλε, ότι θα υπάρξει εκεί πράσινο, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Και υπογράμμισε: «Ο χώρος του αεροδρομίου του Ελληνικού θα πρέπει, με βάση και τις παλαιότερες αποφάσεις του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών - Πειραιά και του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας, να μετατραπεί σ' έναν ελεύθερο χώρο υψηλού πρασίνου για να μπορέσει να αναπτυχθεί η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να μην εμπορευματοποιηθεί άλλος ένας χώρος που μπορεί και πρέπει να μείνει ελεύθερος».

Σε ό,τι αφορά την Ντ. Μπακογιάννη, η οποία έχει προτείνει ουσιαστικά να πουληθεί μέρος του χώρου του πρώην αεροδρομίου, ώστε με τα έσοδα που θα προκύψουν να γίνουν πάρκα σε άλλες περιοχές της Αθήνας, η «Συμπαράταξη» επισημαίνει: «Η επίδοξη αντικαταστάτρια του ομογάλακτού της Δ. Αβραμόπουλου ξεχνά ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή - πιστή στις παραδόσεις της παράταξης της κ. Μπακογιάννη - ενώ μπορούσε, δεν προχώρησε σε καμία απαλλοτρίωση χώρων στην Αθήνα για να τους μετατρέψει σε πράσινο. Αντίθετα, με την τακτική της "χάρισε" σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως το οικόπεδο πίσω από την αμερικάνικη πρεσβεία, το κτήμα ΘΩΝ κ.ά.».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αλήθεια, πού ήταν η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Παπουτσής όταν οι παραπάνω χώροι παραδίδονταν και μετατρέπονταν σε τσιμεντένια μεγαθήρια;». Ρητορικό το ερώτημα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ