Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ
Στόχος, η αλλαγή στη διακυβέρνηση

Την κοινή προεκλογική τους εκστρατεία εγκαινίασαν χτες τα δύο κόμματα στην Κύπρο

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ εγκαινίασαν από χτες την προεκλογική τους εκστρατεία για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων, με επικεφαλής τους Δημήτρη Χριστόφια και Τάσσο Παπαδόπουλο, είχαν χτες το πρωί πολύωρη συνάντηση, με κύριο αντικείμενο το συντονισμό και την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία Τάσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για τον τρόπο δημιουργίας διαφόρων γραφείων και υπηρεσιών και τη στελέχωσή τους.

Οπως γίνεται σε κάθε αναμέτρηση, πρόσθεσε, υπάρχει το πρόγραμμα, υπάρχουν οι θεματικές ενότητες και οι συνεργάτες των δυο κομμάτων θα βοηθούν στην προβολή των διαφόρων θεμάτων στους πολίτες και στην υπεράσπιση των θέσεων, που αφορούν την ανάγκη της αλλαγής.

Σε επισήμανση ότι το σκηνικό δεν έχει οριστικοποιηθεί ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αυτά που έχουν συζητηθεί είναι τόσο ευέλικτα, έτσι που αν χρειαστεί, θα μπορούν να προστεθούν και άλλα γραφεία και να στελεχωθούν με άλλα άτομα.

Είπε, επίσης, ότι δεν έχει ακόμη συζητηθεί το κεφάλαιο που αφορά στο κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας των δυο κομμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι στη χτεσινή πρώτη επίσημη συνάντηση σε πολιτικο-οργανωτικό επίπεδο, τα δυο κόμματα έχουν θέσει μπροστά τους ένα σχεδιάγραμμα και ένα χρονοδιάγραμμα.

Εχει συναποφασιστεί, είπε, η λειτουργία ενός κοινού πολιτικού επιτελείου σε επίπεδο ηγεσιών και η δημιουργία ομάδας επικοινωνιακής πολιτικής γύρω από τον υποψήφιο. Η ομάδα, πρόσθεσε, θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία σχεδίου επικοινωνιακής πολιτικής, το οποίο θα τεθεί ενώπιον των ηγεσιών των δυο κομμάτων και του υποψηφίου.

Συνεπώς, επισήμανε ο κ. Χριστόφιας από εκεί θα βγουν και τα συνθήματα, έχοντας πάντα υπόψη ότι όλα τα στηριχτούν στις προγραμματικές αρχές, οι οποίες έτυχαν επεξεργασίας από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και το ΚΙΣΟΣ, πριν από την αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών από το διάλογο για την τριμερή συνεργασία.

Σε ερώτηση πόσο δυσχεραίνει την προεκλογική εκστρατεία των δύο κομμάτων το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το σκηνικό ο Δημήτρης Χριστόφιας απάντησε ότι δε βλέπει να υπάρχει ιδιαίτερη δυσχέρεια υπό το φως της επεξεργασίας ήδη του πλαισίου προγραμματικών αρχών, αλλά και του γεγονότος ότι ο Τάσος Παπαδόπουλος και το ΑΚΕΛ διεξάγουν επαφές με διάφορες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Στόχος, πρόσθεσε, είναι η αλλαγή στη διακυβέρνηση, το πλαίσιο αρχών είναι πάνω στο τραπέζι και μπορεί να γίνεται διάλογος με άλλες δυνάμεις σε αυτή τη βάση.

Επισήμανε, ωστόσο, πως κατά την άποψή του εκείνο που θα δυσχεράνει περισσότερο όλους σε αυτή την προεκλογική προσπάθεια είναι οι επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι κρίσεις οι οποίες, όπως υποστήριξε, μας περιμένουν. Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι δεν πρέπει να ωραιοποιούνται τα πράγματα, γιατί τα μηνύματα είναι σαφέστατα, δεν είναι θετικά όσον αφορά τις προσπάθειες για επεξεργασία σχεδίου λύσης του Κυπριακού, όχι γιατί δεν είναι επιθυμητό, αλλά γιατί εικάζεται ότι δεν είναι αυτό που εντάσσεται μέσα στα όρια τα δικά μας.

Τόσο ο κ. Χριστόφιας όσο και ο κ. Παπαδόπουλος απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό να οδηγήσουν σε αναστολή των προεδρικών εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ