Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΑΡΑΔΟΞΑ» ΚΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

ΟΙ - ΜΟΝΟΙ(;) - ΥΠΑΙΤΙΟΙ: «Τι συμβαίνει λοιπόν; Μήπως οι πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ συνέβαλαν στην επιτάχυνση του πληθωρισμού; Πιθανότατα. Από τη μελέτη των αριθμών προκύπτει ότι αυτοί που "κρύβονται" πίσω από τις ανατιμήσεις, δηλαδή οι κύριοι υπαίτιοι του πληθωρισμού, είναι οι παραγωγοί υπηρεσιών και οι μεγαλύτεροι όλων και στην Ελλάδα είναι οι ΔΕΚΟ και οι τράπεζες» (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΠΑΡΑΔΟΞΟ(;): «Το παράδοξο είναι ότι σ' ολόκληρη την ευρωζώνη και όχι μόνο στην Ελλάδα οι τιμές αυξάνονται και ο πληθωρισμός είτε πέφτει είτε διατηρείται σχεδόν αμετάβλητος» (Γ. Μέρμηγκας - Γ. Αγγελής -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η «ΦΩΝΗ» ΤΟΥ ΣΕΒ...: «Υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσει ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες που θα εμπεριέχονται σε ένα υγιές πλαίσιο. Εδώ έχει ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση» (Χρ. Πολυζωγόπουλος - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...ΚΑΙ ΟΙ «ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ»(!): «Νομίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου του πληθωρισμού είναι ο ανταγωνισμός κυρίως και η αγορά, οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς» (Οδυσ. Κυριακόπουλος - πρόεδρος του ΣΕΒ, εξερχόμενος χτες από το Μέγαρο Μαξίμου).

«ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΜΙΣΘΩΝ»(!): «Στο 50%, περίπου, του μέσου όρου των ευρωπαϊκών μισθών αντιστοιχεί ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας, επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή του το ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την ελληνική οικονομία, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι οι κατώτατες αποδοχές σε ευρώ στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 42% των αντίστοιχων αποδοχών στο Βέλγιο, στο 47% της Ιρλανδίας, στο 42% της Γαλλίας, ενώ μόνο η Πορτογαλία έχει μικρότερες κατώτατες αποδοχές» (ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ