Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Και δικομματική «κοκορομαχία»

Το δρόμο της δικομματικής κοκορομαχίας επιλέγουν κυβέρνηση και ΝΔ στο θέμα της τρομοκρατίας, όπως προκύπτει από τις χτεσινές δηλώσεις των στελεχών τους, αλλά και τις αποφάσεις του «επικοινωνιακού επιτελείου» της κυβέρνησης, που συνεδρίασε χτες.

Τόσο ο Κ. Λαλιώτης όσο και ο Χρ. Πρωτόπαππας «σήκωσαν» τους τόνους κατά της ΝΔ, καλώντας τον Κ. Καραμανλή να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του Β. Πολύδωρα, ο οποίος, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ «κέλυφος της τρομοκρατίας». Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τον Κ. Λαλιώτη, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ότι ουσιαστικά στη ΝΔ έχουν «μοιράσει ρόλους» με τους μεν να «επαινούν» τις αρχές για την «εξάρθρωση» της «17Ν» και τους δε - με επικεφαλής τον Β. Πολύδωρα - να «ενοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ και να αμφισβητούν την επιχείρηση». Εφόσον ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποδοκιμάσει τη δεύτερη τακτική, τότε θα πρέπει «να τη χρεωθεί», κατέληγαν.

Παράλληλα, ο Χρ. Πρωτόπαππας επιτέθηκε στους «περιφερόμενους "παραμυθάδες"», όπως είπε, «οι οποίοι γυρίζουν από κανάλι σε κανάλι και προσπαθούν με αστήρικτα επιχειρήματα και διάφορες γραφικές αιτιολογίες να εμπλέξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της τρομοκρατίας». Μίλησε για «επικίνδυνη» τακτική, που εξελίσσεται «με αυθαίρετο και αστήρικτο τρόπο, με γελοίες αιτιολογίες», ώστε να επιχειρείται να εμφανίζονται ότι έχουν κάποια σχέση, άμεση ή έμμεση, με τη «17 Νοέμβρη» ακόμα και υπουργοί.

Επίσης, ο Χρ. Πρωτόπαππας ανέφερε ότι επιχειρείται «ευτελισμός» της υπόθεσης και κατέληξε ότι «και η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του και όλοι μας, ως φυσικά πρόσωπα, θα αντιδράσουμε σε αυτού του είδους τις λογικές, που επιχειρούν να εμπλέξουν έναν πολιτικό χώρο».

Απαντώντας, δε, σε σχετικό ερώτημα, ο Χρ. Πρωτόπαππας είπε πως «ό,τι στοιχεία γνωρίζουν οι υπηρεσίες των ξένων χωρών που συνεργάστηκαν μαζί μας, τα γνωρίζουν και οι δικές μας υπηρεσίες».

Τέλος, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα αλλά και σε διάφορα «παράθυρα», ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για σχέσεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Θ. Τσούρα αλλά και εύρεση δακτυλικού αποτυπώματος του στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο σπίτι του Αλ. Γιωτόπουλου στο Βύρωνα.

«Ο Γ. Καρατζαφέρης υπερέβη κάθε όριο αθλιότητας και αχρειότητας, συκοφαντώντας βάναυσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και εμένα. Θα προστατεύσω απολύτως την τιμή και την υπόληψή μου». απάντησε με γραπτή δήλωσή του ο Θ. Τσούρας, καλώντας τον Γ. Καρατζαφέρη να καταθέσει στοιχεία που διαθέτει στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ