Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενεκα της ημέρας...

Σήμερα για το ΠΑΣΟΚ είναι επέτειος. Σαν σήμερα την 3η του Σεπτέμβρη του 1974 ιδρύθηκε. Εύλογα, εξεδόθη μήνυμα του προέδρου του κόμματος και του ΕΓ του, ένεκα της σημερινής ημέρας.

***

Στο μήνυμα του πρωθυπουργού αναφέρονται πολλά και διάφορα, αναμενόμενα και άνευ σημασίας. Υπάρχει όμως και ένα σημείο που διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως το ΠΑΣΟΚ πορεύεται σήμερα στον «ίδιο δρόμο» που άνοιξε με την προ 28 ετών διακήρυξή του. Μόνο που σε εκείνη τη διακήρυξη το ΠΑΣΟΚ:

α) Μιλούσε για την «αδίστακτη επεκτατική πολιτική του Πενταγώνου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ». Αντίθετα, σήμερα, από το «μένουν οι βάσεις που... φεύγουν», έφτασε να διακηρύσσει το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» και το «είμαστε με τους Αμερικάνους». Επομένως: `Η οι ΗΠΑ δεν ήταν όπως τις παρουσίαζε το ΠΑΣΟΚ το 1974 ή το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ποτέ αυτό που έλεγε ότι είναι και συνεπώς δεν υπήρξε ποτέ ως το κόμμα που το παρουσίαζε το... ΠΑΣΟΚ.

β) Μιλούσε για την «αποσύνδεση της Ελλάδας από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς που υπονομεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία». Αντίθετα, σήμερα το ΠΑΣΟΚ εκστρατεύει από κοινού με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας, υποθηκεύει την εθνική ανεξαρτησία στους «διαρκείς πολέμους» του Μπους «κατά της τρομοκρατίας» και κορδώνεται για την ένταξη της Ελλάδας στο βαθύτερο αμπάρι της «γαλέρας» που λέγεται ΟΝΕ και ΕΕ.

γ) Μιλούσε για την «απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας». Μόνο που σήμερα, μετά την εποχή των «προβληματικών», έφτασε να διορίζει κιόλας τους προέδρους του ΣΕΒ στη θέση των επικεφαλής των μεγαλύτερων δημόσιων επιχειρήσεων, όπως ο ΟΤΕ.

***

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Για «να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι»... Αν, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο «ίδιο δρόμο» από το 1974, τότε ο δρόμος του ψεύδους, της υποκρισίας, της παραπλάνησης και της πολιτικής απάτης, ξεκίνησε ακριβώς από τότε. Δεν το λέμε εμείς. Ο κ. Σημίτης το λέει.


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ