Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προκηρύξεις στο ΕΣΡ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα είναι αρμόδιο για τις προκηρύξεις των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με την τροποποίηση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές, τροποποίηση και συμπλήρωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα». Την αρμοδιότητα των προκηρύξεων μέχρι σήμερα την έχει ο υπουργός Τύπου.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε χτες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, οι οποίοι κατά την έναρξη του ισχύοντος νόμου, θεωρούνται ότι λειτουργούν νόμιμα, εξακολουθούν να λειτουργούν νόμιμα μέχρι να εκδοθούν οι άδειες.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, με τις προτεινόμενες διατάξεις, οι υπό «εξέλιξη διαδικασίες χορήγησης αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης καθώς και παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών» υπάγονται πλέον στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Η τροπολογία περιλαμβάνει επίσης και διάταξη, η οποία γενικά αναφέρεται σε δικαιολογητικά που θα περιλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι για άδεια στις αιτήσεις τους. Τους «ειδικότερους όρους» ουσιαστικά θα τους καθορίζει ο υπουργός Τύπου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία με ΠΔ, το οποίο εκδίδεται ύστερα από πρόταση του υπουργού Τύπου, μπορεί να «καθορίζονται ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια», στοιχεία και δικαιολογητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ