Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Με αγώνες θα ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική

Στην κεντρική αγορά της Καλλιθέας περιόδευσε χτες ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Οι Θ. Παφίλης και Β. Δημόπουλος συζητούν με εμπόρους και πελάτες στην αγορά της Καλλιθέας
Οι Θ. Παφίλης και Β. Δημόπουλος συζητούν με εμπόρους και πελάτες στην αγορά της Καλλιθέας
«Ακρίβεια, μεγάλη ακρίβεια», «με μισθούς πείνας τι να ψωνίσουμε;»... Λόγια απόγνωσης ανθρώπων του μόχθου, χτες το πρωί, στην κεντρική αγορά της Καλλιθέας. Ανάλογες και οι αντιδράσεις των με πικρά χαμόγελα καταστηματαρχών. Αποδέκτης ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Θ. Παφίλης. Οπως και οι άλλοι υποψήφιοι, που αυτές τις μέρες περιοδεύουν στις αγορές και μοιράζουν χαμόγελα, μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. Με μια όμως ουσιαστική διαφορά: Συζήτηση επί της ουσίας του προβλήματος και των λύσεων που πρέπει να διεκδικηθούν.

«Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" δεν καταγράφει και απλά καταγγέλλει τα προβλήματα, αλλά παλεύει και αγωνίζεται μαζί με το λαό για αύξηση στους μισθούς και στα ημερομίσθια, μείωση της έμμεσης φορολογίας, φορολόγηση του κεφαλαίου και αύξηση των κοινωνικών δαπανών», τους απαντούσε ο Θ. Παφίλης. Και τους καλούσε σε αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, και γι' αυτό σήμερα κιόλας να συμμετάσχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο. Τους καλούσε να δώσουν ψήφο-βόλι σε αυτήν την πολιτική, να υπερψηφίσουν τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Γιατί «οι εργαζόμενοι πρέπει να την ενισχύσουν αποφασιστικά για να δημιουργηθούν και στην Αυτοδιοίκηση προϋποθέσεις για την απόκρουση της αντιλαϊκής επιδρομής».

Ο υποψήφιος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», επικεφαλής κλιμακίου της συμπαράταξης, μαζί με τον Β. Δημόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας», βρέθηκαν στην αγορά της πόλης και συζήτησαν τόσο με τους επαγγελματίες, όσο και με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σ' έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, στον οποίο υπάρχουν περίπου 15.000 επαγγελματίες και έμποροι αλλά και που το συντριπτικό ποσοστό των κατοίκων ανήκει στα φτωχά και μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, η μείωση του λαϊκού εισοδήματος δημιουργεί εκρηκτικές και δύσκολες καταστάσεις.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επιδρομή κατά του λαϊκού εισοδήματος στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου», τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Θ. Παφίλης, μιλώντας με κατοίκους της περιοχής. Στην επαφή που είχε με τον κόσμο, ο ίδιος, άκουσε πλήθος από σκέψεις και απόψεις των εργαζομένων για την οικονομική τους κατάσταση. «Το κύμα της ακρίβειας, η φορομπηχτική πολιτική, η λιτότητα και η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας έχουν αποτέλεσμα την αύξηση της φτώχειας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Θ. Παφίλης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Θ. Παφίλης συναντήθηκε και συζήτησε και με τους εκπροσώπους του Σωματείου Αγοράς Καλλιθέας, οι οποίοι του ανέφεραν ότι κάθε χρόνο βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται, σε αντίθεση με τη φορολογία και τα δημοτικά τέλη που τους επιβάλλονται. Ο Θ. Παφίλης, απαντώντας, τους επισήμανε ότι «η πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων έχει άμεσο αντίκτυπο και στα δικά τους εισοδήματα», και συμπλήρωσε: «Στο χορό της αφαίμαξης των εργαζομένων και των επαγγελματιών έχει μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες και προβάλλουν το μοντέλο Αυτοδιοίκησης- επιχείρησης, επιβάλλοντας νέο χαράτσι στους δημότες».

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας του δεν έπαψε να επισημαίνει στον κόσμο, ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να κριθούν και πολιτικά. Πρέπει ο λαός να δει και να κρίνει, αν στήριξαν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. Μάλιστα, σχολιάζοντας τους υπόλοιπους υποψήφιους για την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά, ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε: «Τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα οι άλλοι υποψήφιοι για την υπερνομαρχία. Η κ. Γεννηματά, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχει άμεση ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση γιατί πρωταγωνιστεί και στηρίζει αυτή την πολιτική. Ο κ. Τζαννετάκος, στηριζόμενος από τη ΝΔ, δεν παίρνει καμιά θέση γιατί η ΝΔ συμφωνεί με την ουσία αυτής της πολιτικής. Και ο κ. Γλέζος εμφανίζεται ως ανεξάρτητος ενώ στηρίζεται απ' τον ΣΥΝ που τάσσεται με τη λεγόμενη οικονομία της αγοράς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην πρώτη γραμμή και την επομένη των εκλογών (2002-10-14 00:00:00.0)
Θ. Παφίλης: Καταδικάστε όσους σας καταδικάζουν (2002-10-09 00:00:00.0)
Ψήφο στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ (2002-10-08 00:00:00.0)
Κρύβουν τους επερχόμενους κινδύνους με την «αντιπαράθεση» (2002-10-01 00:00:00.0)
Ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόμενους (2002-09-04 00:00:00.0)
Με τη «ΝΑΣ» Αθήνα - Πειραιάς! (2002-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ