Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Το «Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει την κατάθεση της αδερφής του Δ. Κουφοντίνα, από την οποία προκύπτει ότι τουλάχιστον επί τέσσερα χρόνια (την περίοδο 1981-1985), στη διάρκεια των οποίων ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν σημαντικό στέλεχος της «17 Ν», ζούσε στο σπίτι του με τους γονείς και την αδελφή του και παρακολουθούσε κανονικά τις σπουδές του. Στην κατάθεση της αδερφής του, σημειώνεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν από την αστυνομία: «Κάποιο καλοκαίρι... στην Ομόνοια γινόταν διαμαρτυρία από τους κατοίκους του Περάματος, πήγαμε και εμείς για συμπαράσταση. Και ο Δημήτρης αναζητώντας εμένα βρέθηκε σε μια κλούβα της Αστυνομίας και πήγε στο Αυτόφωρο». Στην ίδια κατάθεση σημειώνεται ότι ο Κουφοντίνας «είχε συλληφθεί από την αστυνομία και είχε περάσει τη διαδικασία του Αυτόφωρου λόγω συμμετοχής του σε επεισόδιο που γινόταν τότε για την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων».

Το «Εθνος» δημοσιεύει ότι στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται «μία τρίχα και ένα δακτυλικό αποτύπωμα», που βρέθηκαν μέσα στα κρησφύγετα των τρομοκρατών, «αφού δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει». Οπως αναφέρει, «από τις 21 τρίχες που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, οι πρώτες έδωσαν το γενετικό τύπο ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Αν η τρίχα αυτή, συνεχίζει το ρεπορτάζ, ανήκει σε μία από τις γνωστές γυναίκες, αυτή θα συλληφθεί, θα σχηματιστεί δικογραφία και θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη». Ακόμη το «Εθνος» αναφέρει ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Γ. Σερίφης, «ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον εξάδελφό του Π. Σερίφη», ο οποίος στην απολογία του τον είχε εμπλέξει ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη.

Τα «Νέα» αναφέρουν ότι το ένταλμα σύλληψης του Κουφοντίνα έχει ημερομηνία 31/7, ενώ ενδείξεις για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες είχαν προκύψει νωρίτερα. Επομένως, συνεχίζει η εφημερίδα, «και η Ιντερπόλ έως τότε δεν είχε καμία δικαιοδοσία να προχωρήσει στη σύλληψή του, αφού το ένταλμα τής κοινοποιήθηκε την 1η Αυγούστου».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν δύο «ταξίδια - μυστήριο» το ένα στην Κούβα από τον Δ. Κουφοντίνα το 1984 ή '85 και το άλλο στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο από τον Σ. Ξηρό. Μάλιστα, αναφέρει ότι εξετάστηκε από την ΕΥΠ Κύπρου ο συνταξιδιώτης του Σ. Ξηρού στην Κύπρο, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος, αφού θεωρήθηκε άσχετος με τη δράση της οργάνωσης. Επίσης δημοσιεύει τμήμα της απολογίας του Θ. Σερίφη, σύμφωνα με την οποία μέρος του οπλισμού που είχε αποθηκευτεί σε μια σπηλιά στην περιοχή του Γαλαξιδίου κλάπηκε από ...«μυστηριώδεις αγνώστους».

Η «Απογευματινή», στην πρώτη σελίδα της, αναφέρει ότι «διώχνουν τον εισαγγελέα για τη "17 Ν"». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Καρούτσος θεωρείται «ενοχλητικός» και μεθοδεύεται η απομάκρυνσή του από τις έρευνες, επειδή «σκαλίζει τα σαλόνια του Κολωνακίου». Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι γίνεται προσπάθεια «να τεθούν υπό απόλυτο έλεγχο οι έρευνες για την τρομοκρατία και κυρίως να μην βρεθούν δικαστικοί που θα προχωρήσουν στις έρευνες περισσότερο από όσο επιτρέπει ο έλεγχος, τον οποίο επιχειρούν τα πολιτικά σαλόνια».

Η «Χώρα», στο ρεπορτάζ της, αναφέρει ότι προκύπτουν τεράστια ερωτήματα, «μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης ενός αυτοκινήτου με κρατικές πινακίδες ακριβώς δίπλα από τον τόπο της έκρηξης στον Πειραιά, στοιχείο που αποκρύφτηκε για σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες από τις αρμόδιες αρχές, αλλά και μετά την αποκάλυψη των πληροφοριών ότι κάποιοι παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό τη βομβιστική επίθεση, για να γίνουν "καπνός" μόλις τα πράγματα στράβωσαν». Γράφει ακόμη ότι «οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο με τις απαλλοτριωμένες πινακίδες ήταν ενήμεροι για την έκρηξη στον Πειραιά, προτού αυτή σημειωθεί και κυρίως ήταν εκ των προτέρων "διαβασμένοι" για την αποτυχημένη έκβασή της και φρόντισαν να αφήσουν πίσω τους τα ίχνη, που οι ίδιοι ήθελαν να αφήσουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τον Γιωτόπουλο αναγνώρισε ο Κονδύλης (2003-08-29 00:00:00.0)
Αντιφατικές οι μαρτυρίες για τη δολοφονία Βρανόπουλου (2003-04-12 00:00:00.0)
Το ερώτημα των ερωτημάτων: Γιατί δεν τους έπιαναν; (2002-12-25 00:00:00.0)
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ (2002-09-07 00:00:00.0)
Ολη η δικογραφία στις εφημερίδες! (2002-07-24 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα και σενάρια (2002-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ