Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ερώτημα των ερωτημάτων: Γιατί δεν τους έπιαναν;

Είναι πια ομολογημένο από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές: Τους μισούς σχεδόν από αυτούς που σήμερα βρίσκονται στον Κορυδαλλό, οι Αρχές τούς γνώριζαν εδώ και δεκαετίες! Προσέξτε:

  • Τον Σκανδάλη που μάλιστα τον εμφανίζουν ως «συνιδρυτή» της «17Ν» τον είχαν συλλάβει και φυλακίσει, ήδη, από τη δεκαετία του '70!
  • Τον Κουφοντίνα, που ήταν σεσημασμένος στην Ασφάλεια από το '75, οι διωκτικές αρχές τον «γνωρίζουν» ως εμπλεκόμενο στην τρομοκρατία από το 1984-'85.
  • Για τον Τζωρτζάτο γνώριζαν ήδη από το 1992 ότι ήταν ύποπτος για τρομοκρατία, τον είχαν μάλιστα συλλάβει, τον άφησαν ελεύθερο, αλλά ακόμα κι όταν, όπως λένε, τον παρακολουθούσαν, αυτός συμμετείχε σε επιχειρήσεις της «17Ν», αν και... παρακολουθούμενος.
  • Οσο για τους Σερίφηδες, τον Παύλο και τον Θωμά, τους πήρε καμιά 3αριά χρόνια να τους εντοπίσουν, αν και παρακολουθούν το περιβάλλον τους, παρακολουθώντας τον Γ. Σερίφη, ήδη από το 1976... Τον τελευταίο, δε, αν και αθωώθηκε τότε, τον ξανάπιασαν σήμερα, ίσως γιατί όλες οι σκηνοθετημένες ιστορίες πρέπει να έχουν και έναν αθώο, αν τελικά αποφανθούν έτσι τα δικαστήρια.

***

Ολα τα παραπάνω ερωτήματα είναι, επαναλαμβάνουμε, αναπάντητα. Σε αυτά έχουν προστεθεί πολλά ακόμα, που προέκυψαν από τις εξελίξεις των τελευταίων 6 μηνών. Θα αναφέρουμε, ενδεικτικά, δύο και μόνο:

α) Είναι γνωστό ότι υπάλληλος της ΕΥΠ έχει ισχυριστεί πώς είχε συναντήσει τον Κουφοντίνα σε κτίριο της ΕΥΠ.

β) Είναι επίσης, γνωστό ότι η σύζυγος του πρώην διευθυντή Ασφαλείας που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είχε προβεί σε δηλώσεις ότι είχε συναντήσει τον Κουφοντίνα με τον άντρα της στην Κατεχάκη.

Αυτοί οι ισχυρισμοί, όσο αστραπιαία ακούστηκαν στα ΜΜΕ, τόσο αστραπιαία εξαφανίστηκαν. Και μεις ρωτάμε: Εγινε κάποια κατ' αντιπαράσταση εξέταση του «αξιοπρεπή (!) λαϊκού (!) αγωνιστή (!)» Κουφοντίνα με τους παραπάνω μάρτυρες και αν όχι γιατί;..

***

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει ως συνισταμένη όλων των παραπάνω, είναι πώς εξηγούν οι αρμόδιοι, ότι το κράτος τους, ένα κράτος που με πολύ πενιχρότερα μέσα σε άλλες εποχές ξετρύπωνε τους κομμουνιστές όπου κι αν βρίσκονταν, εντούτοις, αυτό το κράτος, πλαισιωμένο από τη δεκαετία του 1980 ακόμα και με κλιμάκιο της ΣΙΑ που αλωνίζει στην Ελλάδα (ή μήπως ήταν και οι Αμερικανοί πράκτορες... «ανίκανοι»;), δεν εντόπισε μια «17Ν» που σήμερα την εμφανίζουν σαν ένα τσίρκο που απαρτιζόταν από δυο - τρεις οικογένειες και 5 - 6 κοντοχωριανούς;..

`Η ας το πούμε διαφορετικά: Γιατί το κράτος τους δεν αντέδρασε, ουσιαστικά, μέσα σε αυτά τα 27 χρόνια; Πώς του ξέφευγε μέσα από τα χέρια αυτό το «τσίρκο»; Πώς εξηγείται ότι ακόμα και υπουργοί αυτού του κράτους έριξαν τα βάρη της «ανεπάρκειας» σε πιέσεις και αποπροσανατολισμούς εκ μέρους των ΗΠΑ; Και εν πάση περιπτώσει, μήπως η εξήγηση για όλα αυτά είναι ότι το κράτος τους κάθε άλλο παρά ενοχλούνταν από τη δράση της «17Ν»;..

Η δική μας εξήγηση είναι ότι, όπως κάθε προβοκάτορας, έτσι και οι συγκεκριμένοι, ήταν και είναι πάντα πολύτιμοι στο κράτος της εκμετάλλευσης. Εμείς, δεδομένης της ίδιας της εμπειρίας σε όλη την Ευρώπη - όσο κι αν οι εγχώριοι «Κλουζό» θέλουν να εμφανίσουν τη «17Ν» ως αποκλειστικά «ελληνικό τρομοκρατικό φρούτο» - έχουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι το αστικό κράτος, ακόμα και αν δεν τους γέννησε το ίδιο από την πρώτη στιγμή, τους αξιοποιούσε, όλα αυτά τα χρόνια, από κοινού με τις «σύμμαχες» μυστικές υπηρεσίες.

Αυτοί τούς κρατούσαν ζωντανούς 27 χρόνια, γιατί τούς ήταν χρήσιμος ο προβοκατόρικος ρόλος της «17Ν». Οσο για σήμερα, στην εποχή της παγκόσμιας «αντιτρομοκρατίας» και των... «Ολυμπιακών» κατορθωμάτων, τώρα που ήρθε η ώρα να «κλείσει το συγκεκριμένο μαγαζί», η «17Ν» είναι πάλι εδώ. Μένει να δούμε, αν η «απόσυρσή της» είναι η τελευταία (;) υπηρεσία που προσφέρει η «17Ν» στο αστικό κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ