Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σήμερα το συλλαλητήριο στον Τύρναβο

Εντατικές προετοιμασίες για τη δυναμική συμμετοχή των Θεσσαλών αγροτών στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, το Σάββατο, στη ΔΕΘ

Eurokinissi

Σήμερα, στις 10.30 π.μ., πραγματοποιείται στον Τύρναβο το επαρχιακό αγροτικό συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε στις δεντροκαλλιέργειες και τ' αμπέλια η χιονόπτωση και ο παγετός του περασμένου χειμώνα. Στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Παγετόπληκτων του Τυρνάβου και θα γίνει στη Νέα Γέφυρα, κοντά στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, οι αγρότες θα πάνε με τα τρακτέρ τους κι άλλα αγροτικά μηχανήματα.

Με το σημερινό συλλαλητήριο οι αγρότες του Τυρνάβου διαμηνύουν στην κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν ικανοποίησε το αίτημά τους για καταβολή δίκαιων και έγκαιρων αποζημιώσεων, αλλά επιχειρεί να τους εξαπατήσει, ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Μήνυμα συνέχισης και έντασης του αγώνα τους στέλνουν συνολικότερα οι αγρότες της Θεσσαλίας, που προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη δυναμική συμμετοχή τους στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Σεπτέμβρη, αλλά και για την επιτυχία των νέων κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται να γίνουν στους νομούς της περιοχής. Ηδη έχει αποφασιστεί να γίνουν συλλαλητήρια στις 16 Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα και στις 18 του ίδιου μήνα στην Καρδίτσα - ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στους άλλους νομούς - ενώ μέχρι τότε θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις, προειδοποιητικές και αγωνιστικές εκδηλώσεις προετοιμασίας σε επαρχίες και χωριά της περιοχής.

Με τις φετινές κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας δίνουν συνέχεια στον μακρόχρονο αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στοχεύει στο ξεκλήρισμά τους και διεκδικούν την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων τους για να παραμείνουν στα χωράφια τους και στα χωριά τους και να ζουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές τους. Αιτήματα που αφορούν σε καλύτερες τιμές των αγροτικών προϊόντων, στην αύξηση των επενδύσεων στη γεωργία για έργα υποδομής και αγροτική ανάπτυξη, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών, στην αύξηση των αγροτικών συντάξεων, σε γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ