Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπροστά στις κάλπες

Οι εκλογές του Οκτώβρη έχουν μεγάλη πολιτική σημασία. Μπροστά στα λαϊκά στρώματα βρίσκονται δύο μεγάλες πολιτικές επιλογές:

- `Η να συναινέσουν στην αντιλαϊκή πολιτική και να υποταχτούν, δίνοντας την ψήφο τους στους συνδυασμούς που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και το ΣΥΝ, που συνεργάστηκαν αρμονικά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ) για την ανατροπή της ουσίας της Αυτοδιοίκησης και τώρα, προεκλογικά, εμφανίζονται να συγκρούονται στα μικρά και δευτερεύοντα, για να κρύψουν την ταύτισή τους στα μεγάλα και καθοριστικά, ή

- Να δώσουν νέα πνοή στον αγώνα τους, στηρίζοντας τους υποψήφιους νομάρχες που υποστηρίζει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις. Που αντιστάθηκε με συνέπεια και σήμερα αποτελεί τον μοναδικό πόλο αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο λαός και η νεολαία με τον αγώνα και την ψήφο τους:

  • Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική.
  • Να ενισχύσουν το διεκδικητικό ρόλο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
  • Να παλέψουν για Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις συμπαραστάτες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού.

Η αλλαγή των συσχετισμών στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε όλη τη χώρα σημαίνει:

  • Μεγαλύτερα εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Πιο αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, στηριγμένες στο μαχόμενο λαϊκό κίνημα, ενάντια στην πολιτική που περιορίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, ενάντια στην καταστροφική πολιτική κατά του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων και των όρων ζωής των εργαζομένων.
  • Την κατάργηση μιας σειράς αναχρονιστικών και αντιδημοκρατικών νόμων που υποτάσσουν τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στους διορισμένους περιφερειάρχες.
  • Την άρνηση της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης των λειτουργιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
  • Αγωνιστική προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων, για ουσιαστικές αυτοδιοικήσεις στις νομαρχίες, που θα εφαρμόζουν την απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων τους και θα στηρίζονται στην ενεργό λαϊκή συμμετοχή (τοπικά δημοψηφίσματα, λαϊκή πρωτοβουλία, νομαρχιακό λαϊκό βέτο).

Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ