Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Μαχητική διεκδίκηση αύξησης μισθών

Στις 7μ.μ. στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Σε βήμα αντίστασης κατά της κυβερνητικής πολιτικής που πυροδοτεί και υποθάλπει την ακρίβεια, στηρίζει τους κερδοσκόπους και τα αμύθητα κέρδη τους, ληστεύει το εργατικό εισόδημα και εξανεμίζει τους μισθούς, μετατρέπουν σήμερα τα συλλαλητήρια που γίνονται στην Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες και άνεργοι. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 7μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) διοργανώνει το «Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας» -συσπειρώνει πάνω από 120 συνδικάτα- ενώ αποφάσεις και εκκλήσεις συμμετοχής απευθύνουν δεκάδες ακόμα μαζικοί φορείς και οργανώσεις. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά θα προσυγκεντρωθούν στις 6.30μ.μ. στου Μπακάκου.

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια προβάλλοντας τα δικά τους αιτήματα. Απαιτούν, εδώ και τώρα, προστασία και ενίσχυση των εισοδημάτων τους, με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, ενίσχυση των συντάξεων και των επιδομάτων ανεργίας. Διεκδικούν πάγωμα των τιμών, αλλά και μείωση στο χρόνο εργασίας, με 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο, παλεύουν για όλα εκείνα που τους αρνείται η κυβέρνηση και δεν παραχωρούν βιομήχανοι και επιχειρηματίες.

Με αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε Βόλο και Καρδίτσα και πικετοφορία στα Τρίκαλα, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν, σήμερα, κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που ευθύνεται για το «κύμα» της ακρίβειας και το «όργιο» της αισχροκέρδειας.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση, που διοργανώνει, με ομόφωνη απόφασή της, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, θα γίνει στις 6μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Μαγνησίας απευθύνει στους εργαζόμενους κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση, καθώς και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, το Σάββατο, στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι με τον αγώνα τους θα σταματήσουν την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις, την αισχροκέρδεια. Να συμμετάσχει στην αγωνιστική εκδήλωση καλεί το λαό της πόλης και η «Δημοτική Αγωνιστή Συμπαράταξη» (ΔΑΣ), η οποία, με υποψήφιο δήμαρχο τον Ν. Γκατζή, διεκδικεί τη δημαρχία Βόλου.

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της πόλης και θα συμμετέχουν και άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στα Τρίκαλα, η πικετοφορία που διοργανώνει η Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών θα πραγματοποιηθεί στις 8μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη μαζική και δυναμική πικετοφορία διοργάνωσε την περασμένη βδομάδα και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αντίστοιχα, κινητοποιήσεις διοργανώνονται και στην Πελοπόννησο. Στην Πάτρα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών καλεί σε συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στην Καλαμάτα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών καλεί σε συλλαλητήριο, στις 8μ.μ. στην πλατεία 23ης Μάρτη.

Στον Πύργο, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πύργου και Αμαλιάδας, καλούν σε συλλαλητήριο στις 8μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.

Στην Κόρινθο, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών καλεί σε συλλαλητήριο, στις 7:30μ.μ. στα Περιβολάκια.

Στα Γιάννενα το συλλαλητήριο οργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και συνδικαλιστών στις7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Αγρίνιο το συλλαλητήριο γίνεται από το ΕΚΑ στις 8μ.μ.

Στο μεταξύ μέχρι και την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια. Το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων καλεί τα μέλη του να διαδηλώσουν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και χαρακτηρίζουν πρόκληση και κοροϊδία το μισθό τους, που ο ανώτερος δεν ξεπερνάει τα 388 ευρώ!

Στο πλευρό των εργαζομένων και των αγώνων τους στέκονται και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών - Συνεργαζομένων, ενώ η δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση» και ο υποψήφιος δήμαρχος Κ.Τζατζάνης καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά «να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους όλης της χώρας».

  • Να μην ακυρώνουν τα εισιτήριά τους σήμερα από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., καλούν τους επιβάτες των αστικών λεωφορείων, των τρόλεϊ, του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του μετρό, οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και Μετρό).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ