Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και μετά ... ξύπνησαν

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ βρήκε, επιτέλους, το φάρμακο για την πάταξη της αισχοκέρδειας. Και καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να «προστατευτεί ο υγιής ανταγωνισμός και να εξυγιανθεί η αγορά». Επειδή όμως ξέρει ότι η κυβέρνηση κωφεύει «ο ΣΥΝ λέει στους πολίτες- καταναλωτές: Ελέγξτε την αγορά - ξυπνήστε την κυβέρνηση».

Κανονικά τα δικά μας σχόλια μετά από ...τόσο βαρυσήμαντες παρεμβάσεις θα έπρεπε να περιττεύουν. Ομως, ο πειρασμός είναι μεγάλος κι έτσι αναρωτιόμαστε, ποιο «υγιή ανταγωνισμό» έχει υπόψη του ο ΣΥΝ, όταν αποδεδειγμένα, σε ό,τι αφορά στην πολιτική τιμών, οι ανταγωνιζόμενοι κατά τ' άλλα επιχειρηματικοί όμιλοι ακολουθούν ενιαία πολιτική και ενιαίες τιμές; Και πώς προστατεύεται αυτός ο ανταγωνισμός; Με τους κανόνες της Κόκα-Κόλα ή της Πέπψι; Με εκείνους της ΔΕΛΤΑ, ή της ΦΑΓΕ; Με της ΜΙΝΕΡΒΑ ή της ΕΛΑΪΣ; Με το ΑΒΑ ή με το ΤΡΥΛ; Με το ΣΚΙΠ ή με το ΑΡΙΕΛ; Κοντολογίς, με ποιο από όλα αυτά τα κοράκια που σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ τους ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα;

Και επειδή οι προτροπές προς τους εργαζόμενους «ελέγξτε την αγορά» ακούγονται ωραίες, αλλά είναι εντελώς κενές, μάλλον είναι καιρός να ξυπνήσουν όσοι ακόμα υποστηρίζουν το κόμμα αυτό, αλλά δε θέλουν να βάζουν «πλάτη» στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ