Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Μποϊκοτάζ

Τόσον καιρό, οι κερδοσκόποι της αγοράς αφαίμαζαν ανενόχλητοι τους βιοπαλαιστές, αλλά σήμερα τα θύματά τους θα αντεπιτεθούν με σφοδρότητα εναντίον τους και θα τους ...αλλάξουν τα φώτα. Παρακινούμενοι, όλοι οι καταληστευόμενοι, από τις προτροπές της κυβέρνησης «μην αγοράζετε ακριβά προϊόντα» και από το Ινστιτούτο Καταναλωτών που καλεί να απόσχουμε από αγορές για ένα 24ωρο, θα κάνουν τα μηνύματα αυτά πράξη και θα δείξουν στους αισχροκερδείς τι εστί βερίκοκο! Ετσι ο κυρ-Παναγιώτης ο απόμαχος της δουλιάς, που εισπράττει την παχυλή σύνταξη των 420 ευρώ από το ΙΚΑ, δεν πρόκειται σήμερα και το επόμενο διάστημα να αγοράσει ούτε χαβιάρι ούτε αστακούς. Για καιρό, βέβαια, αυτά τα εδέσματα δεν έλειπαν από το τραπέζι του, αλλά για να εκδικηθεί τους ληστές της αγοράς που τα ακρίβυναν, θα τα κόψει πλέον και θα δουν αυτοί! Το ίδιο, άλλωστε, θα κάνει και ο εργάτης ο Αντώνης που μεγαλώνει δυο παιδιά με 25 ευρώ μεροκάματο. Θα πάψει να τρώει κάθε μέρα κοτολέτες και τσιπούρες, όπως έκανε μέχρι τώρα, τροφοδοτώντας έτσι την απληστία των αισχροκερδών. Η κυρά-Φανή που καθαρίζει σκάλες δε θα πάει να αγοράσει εκείνο το μοντελάκι του «Βερτσάτσε», που είχε βάλει στο μάτι και ο υπερήλικας ο μπαρμπα-Κώστας που «ζει» στο χωριό με τα 150 ευρώ μηνιαίως του ΟΓΑ, δε θα πιει σήμερα στάλα ουίσκι. Θα κατεβάσει μόνο νεράκι εις υγείαν της ελεύθερης αγοράς της ΟΝΕ, του ευρώ και όλων των απατεώνων που όχι μόνο μας αφαιμάζουν ασύστολα, αλλά μας κοροϊδεύουν κιόλας οι αισχροί!

Μποϊκοτάζ κατά των κερδοσκόπων σήμερα και μας καλούν να αγοράσουμε, λέει, μόνον τα απολύτως απαραίτητα. Λες και τις άλλες μέρες κάνουμε περιττές αγορές. Λες και η ντομάτα, λόγου χάρη, που την αγοράζει ο χονδρέμπορος από τον παραγωγό 20 ή 30 λεπτά και φτάνει στους πάγκους των λαϊκών αγορών με 1,5 έως 2 ευρώ, είναι πολυτέλεια να την έχουμε στο πιάτο μας. Λες και υπάρχει, τέλος, τίποτε φτηνό στην «ελεύθερη» αγορά που έχει μείνει ανεξέλεγκτη εντελώς και έχει αφηνιάσει.

Και σου λένε μετά, αντιστάσου στους κερδοσκόπους, κλείνοντας σήμερα για τρία λεπτά το ηλεκτρικό, μην κάνοντας τηλεφωνήματα και περιμένοντας να αποδώσει ο σχετικός «διάλογος» που θα αρχίσει με τους βιομήχανους η ΓΣΕΕ! Γελοιότητες για να παραπλανηθούν κάποιοι αφελείς και να συσκοτιστεί η αλήθεια που είναι μία και μόνη: ότι για τη μαύρη ακρίβεια στα είδη διατροφής στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κ.λπ. είναι η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που συστηματικά κλέβει τους πολλούς και προσφέρει τα κλοπιμαία αφειδώς στους αφέντες του τόπου.

Αν, λοιπόν, θέλουμε να αντιδράσουμε σωστά σ' αυτή τη συνεχή αφαίμαξη που υποβαλλόμαστε, άλλου είδους μποϊκοτάζ πρέπει να κάνουμε. Να ενταχθούμε στο λαϊκό κίνημα, να πυκνώσουμε τις τάξεις του και όλοι μαζί να μποϊκοτάρουμε τους κερδοσκόπους της πολιτικής. Ας πάψουμε επιτέλους να «ψωνίζουμε» ψεύτικες υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες απ' τα κομματικά μαγαζιά τους, ας πάψουμε να «ψωνίζουμε» ό,τι μας διαλαλούν για να μας εξαπατήσουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Δεν έχουμε καταλάβει πως, αν δεν τσακίσουμε τους ληστές των ψήφων και των ονείρων μας χαΐρι και προκοπή δεν πρόκειται να δούμε ποτέ;

Αυτούς, λοιπόν, ας αρχίσουμε να μποϊκοτάρουμε και όσους τους βάζουν πλάτες και να είμαστε σίγουροι πως αυτό το μποϊκοτάζ θα αποδώσει. Πολλά θα ανατρέψει και πολλές ελπίδες μας θα αρχίσουν να ζωντανεύουν.


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ