Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Ανομολόγητος αρραβώνας» ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ

Συνάντηση «κορυφής» στην Ξάνθη φανερώνει τον «ανομολόγητο αρραβώνα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, συναντήθηκαν... τυχαία, στην Ξάνθη, για να δηλώσουν τη στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Κ. Γούναρη (προερχόμενο από το ΣΥΝ).

Και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας μέρας (σε συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα) να πείσει ότι το κόμμα του διαφωνεί με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν τα κατάφερε.

Ακόμη και όσοι έχουν την καλή πρόθεση να βρουν διαφορές σε σχέση με τις σημαντικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που εκπορεύονται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δεν μπορούν να τις εντοπίσουν. Διότι, πώς να το κάνουμε, αποκαλύπτεται όταν π.χ. για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, δηλώνει ότι φταίει ο κακός ο υπουργός που «δε διαπραγματεύεται σωστά για τη στήριξη κρίσιμων προϊόντων της αγροτικής μας παραγωγής». Οταν δηλώνει ότι ο ΣΥΝ θέλει να αναδείξει «το πραγματικό θεσμικό, πολιτικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό περιεχόμενο μιας ολοκληρωμένης αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης», ενώ δεν αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και έχει οδηγήσει στη μετατροπή της σε μακρύ χέρι των κυβερνητικών επιλογών. Αλλωστε, αυτή την αυτοδιοίκηση υπηρετούν οι εκλεγμένοι του ΣΥΝ.

Οταν αποδέχεται τα εύσημα του Κ. Λαλιώτη προς τα στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στην Ξάνθη που προωθούν την πολιτική της κεντροαριστεράς στο χώρο της ΤΑ. Οταν αποδέχεται το κάλεσμα -δεν αντέδρασε ούτε για τα προσχήματα- του Κ. Λαλιώτη για μελλοντική «ισότιμη συνεργασία και στο επίπεδο της διακυβέρνησης, ξεπερνώντας τους χώρους και τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δεν πείθει κανέναν πλέον ο ΣΥΝ. Αντίθετα, ενισχύει τη βεβαιότητα πως αποτελεί δεκανίκι των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και στο χώρο της ΤΑ. Αλλωστε, ο ίδιος ο Ν. Κωνσταντόπουλος -προσπαθώντας να εξηγήσει τη στήριξη που προσφέρει το κόμμα του στους περισσότερους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στην ΤΑ- υιοθέτησε το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δηλαδή, σ' αυτές τις εκλογές δεν κρίνονται πολιτικές επιλογές, αλλά τα τοπικά προβλήματα και η επίλυσή τους, τα πρόσωπα, τα προγράμματα...


Α


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ