Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού του λαού μας, που ανυποχώρητα συνεχίζει την πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο αντίστασης που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Λίγες ώρες μετά τις νέες αντιλαϊκές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 67ης ΔΕΘ.

Η εργατιά, η αγροτιά, η νεολαία, ο λαός που αντιστέκεται θα υψώσει το ανάστημά του κόντρα στην τρομοκρατία των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, στην τρομοκρατία των «τρομονόμων», της ανεργίας, της φτώχειας, και θα αναδείξει το δικό του διεκδικητικό πλαίσιο που έρχεται σε πλήρη ρήξη με το μεδούλι της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Συναγερμός επικρατεί όλες αυτές τις μέρες απ' άκρη σ' άκρη της χώρας μας. Με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, ετοιμάζεται η συγκροτημένη συμμετοχή στην παλλαϊκή κινητοποίηση. Από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, μέχρι τη Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα, οργανώνεται η μαζική παρουσία. Πανεξόρμηση ενημέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, και καθημερινά αυξάνονται οι δηλώσεις συμμετοχές. Δεκάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί και τις επόμενες μέρες αναμένεται να λυθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες αναχώρησης για τη μεγάλη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη έχουν οριστεί οι δύο μεγάλες προσυγκεντρώσεις, τα σημεία όπου θα ανταμώσουν οι χιλιάδες διαδηλωτές. Για τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης το ραντεβού είναι στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου ενώ για τους συναγωνιστές από την υπόλοιπη Ελλάδα, επίσης στις 6 μ.μ., έξω από το λιμάνι.

Στη Θεσσαλονίκη

Για το λαό της Θεσσαλονίκης το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού είναι σήμερα στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πικετοφορία του ΠΑΜΕ ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός η αντιπολεμική κινητοποίηση που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ την Παρασκευή 6 του Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο χώρο της Καμάρας. Την ώρα που ο πρωθυπουργός, που ενέπλεξε ακόμη πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, θα πραγματοποιεί τα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ και θα ανακοινώνει νέα μέτρα επίθεσης ενάντια στα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα.

Για τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αντίστασης, καθημερινά συνδικαλιστές και απλοί εργαζόμενοι πραγματοποιούν εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, σε συνοικίες και αγορές.

Σε κάθε σημείο πανεξόρμησης ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα: «Παλλαϊκή αντίσταση τώρα. Στην τρομοκρατία της ακρίβειας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας και του πολέμου αντιτάσσουμε τη δημοκρατία των αγώνων για μόνιμη σταθερή δουλιά, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Οι πολίτες πλησιάζουν, ρωτούν, ζητούν να μάθουν για την κινητοποίηση, τι θα γίνει με την ακρίβεια, με τους μισθούς, τις συντάξεις, για το πού πάνε τα πράγματα. Υπάρχει μια έντονη ανησυχία, προβληματισμός.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στους χώρους δουλιάς. Ο Θανάσης Τσαούσης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Περιφερειακού Γραφείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζει: «Τα προβλήματα στη ΔΕΗ είναι οξυμένα. Ήδη η Επιχείρηση μετοχοποιείται όλο και περισσότερο και το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα περάσει δηλαδή το μεγάλο φιλέτο της ΔΕΗ σε ιδιώτη, οπότε οι εργαζόμενοι θα περιμένουν τα χειρότερα. Εμείς εντοπίζουμε και αυτά τα ζητήματα σε σχέση με το συλλαλητήριο και καλούμε τον κόσμο σε συσπείρωση. Νομίζουμε ότι όλη αυτή η δουλιά θα εκφραστεί και με αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων του χώρου στο συλλαλητήριο».

Αγρότες

Σε συσκέψεις που πραγματοποιούνται σ' όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης με πρωτοβουλία των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, της ΠΑΣΥ και άλλων αγροτικών στελεχών συζητούνται τα αγροτικά προβλήματα που οξύνονται τον τελευταίο καιρό καθώς και οργανωτικά θέματα σε σχέση με το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

Με ψηφίσματα που εγκρίνονται στο τέλος αυτών των συσκέψεων καλούνται οι παραγωγοί της Μακεδονίας να συμμετάσχουν το ερχόμενο Σάββατο στη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου ο αγροτικός κόσμος, μαζί με το εργατικό κίνημα, θα διατρανώσει την αντίθεσή του στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική. Ηδη περιοδείες και επισκέψεις σε χωριά της Β. Ελλάδας πραγματοποιούν, καθημερινά, στελέχη της ΠΑΣΥ, ενημερώνοντας τους παραγωγούς για το νέο κύκλο κινητοποιήσεων που αρχίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας.

Στο μεταξύ, σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών στην Πέλλα και στο Μαυροχώρι Ημαθίας μίλησε το μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης. Ανέλυσε τις καταστροφικές συνέπειες του κανονισμού για το βαμβάκι, των περιορισμών-πλαφόν στην κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς επίσης τέθηκε και το ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ για τον καπνό. Η συζήτηση που ακολούθησε με τους παραβρισκόμενους ήταν εποικοδομητική και πλούσια σε συμπεράσματα.

«Κομβόι» από τη Θεσσαλία

Χιλιάδες Θεσσαλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μαζί με αγρότες και νεολαίους αναμένεται να πάρουν δυναμικά μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, που πραγματοποιείται, το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Οι Θεσσαλοί αγωνιστές κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης θα φτάσουν στη συμπρωτεύουσα με πούλμαν που ναυλώνουν Εργατικά Κέντρα κι άλλοι φορείς, ενώ για την καλύτερη προετοιμασία της αγωνιστικής συμμετοχής τους πραγματοποιούνται μαζικές συσκέψεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών σωματείων κι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες (2010-08-28 00:00:00.0)
Ανάγκη κοινής δράσης εργατών - αγροτών (2006-01-29 00:00:00.0)
Συντονίζεται το αγροτικό κίνημα (2004-11-03 00:00:00.0)
Ανεβαίνουν οργανωμένα (2002-09-06 00:00:00.0)
Η μια διαδήλωση θα διαδέχεται την άλλη (2002-08-30 00:00:00.0)
Συμπαρατάσσονται με τους αγρότες (1998-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ