Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Η μια διαδήλωση θα διαδέχεται την άλλη

Θεσσαλονίκη. Σεπτέμβρης. Μέρες διαδήλωσης. Τρεις είναι οι σταθμοί που δηλώνουν απαρχή νέων παλλαϊκών κινητοποιήσεων. Οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι πρωτοπόρες δυνάμεις στο αγροτικό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δίνουν το στίγμα.

Το ΠΑΜΕ στις 3 Σεπτέμβρη οργανώνει πικετοφορία ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας. Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, την ώρα που ο πρωθυπουργός του πολέμου θα εγκαινιάζει την 67η ΔΕΘ, ο λαός θα διαδηλώνει μαζικά την καταδίκη του, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ. Κορυφαίο ραντεβού για το λαό της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας, ολάκερης της χώρας, το συλλαλητήριο αντίστασης, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη. Απέναντι στην πολιτική της ανεργίας, της ακρίβειας, της κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, του ξεκληρίσματος των αγροτών, της τρομολαγνείας, του ραγιαδισμού και του πολέμου. Κόντρα σε όσους συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες, προκειμένου να παίξουν στο παιχνίδι της συναίνεσης και της υποταγής.

Το ραντεβού είναι στις 7μ.μ. στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Μέχρι τότε δε θα μείνει χώρος που να μη γίνει εξόρμηση.

το ΕΚΘ θα μείνει ...σπίτι του;

Λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, και ενώ η διαδήλωση έχει οριστεί, οι παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, και όσοι τους στηρίζουν στις κρίσιμες μάχες για το εργατικό κίνημα, ακόμη ψάχνουν να συνταιριάξουν ημερομηνίες και επιδιώξεις. Ομως δεν τους βγαίνει. Χτες βράδυ συνεδρίασε η Ολομέλεια της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μέχρι αργά δεν είχε ληφθεί απόφαση. Φαγώθηκαν για το ποιος θα προσκομίσει τα περισσότερα οφέλη στο διαγωνισμό της δήθεν αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική. Ο ΣΥΝ έκανε πως δεν κατάλαβε ότι υπάρχει ήδη προγραμματισμένο συλλαλητήριο αντίστασης και ουσιαστικά πρότεινε κινητοποίηση ενάντια στο ΠΑΜΕ! Η ΠΑΣΚΕ τάχτηκε ενάντια στη διοργάνωση κινητοποίησης την περίοδο της ΔΕΘ. Πρότεινε συλλαλητήριο για την ακρίβεια στις 19 Σεπτέμβρη. Η ΔΑΚΕ πρότεινε συλλαλητήριο το Σάββατο με κοινό πλαίσιο που στην ουσία δεν αμφισβητεί τις κυβερνητικές επιλογές. Η παράταξη του ΣΥΝ πρότεινε το ΕΚΘ να πάρει απόφαση συμμετοχής σε κινητοποίηση που διοργανώνει η ...σφραγίδα του υπό σύσταση «ελληνικού κοινωνικού φόρουμ», στο οποίο εμφανίζονται να πρωτοστατούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να περιορίσουν τις διεκδικήσεις του κινήματος στη λογική βελτίωσης του καπιταλιστικού συστήματος.

Ομως, το συλλαλητήριο αντίστασης θα γίνει. Και έχει οριστεί το Σάββατο, 7 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Εκεί ο λαός θα αντιπαρατεθεί με την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής και θα διεκδικήσει την ανατροπή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ