Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3ης ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Παλλαϊκή κατακραυγή για ακρίβεια - αισχροκέρδεια

Τώρα είναι η ώρα της λαϊκής παρέμβασης. Τώρα η οργή και η αγανάκτηση για την ακρίβεια και την κερδοσκοπία, για την πολιτική της κυβέρνησης που τις πυροδοτεί και τις συγκαλύπτει, πρέπει να πάρει συγκεκριμένη μορφή. Να «βγει στους δρόμους», να γίνει αφίσα και σύνθημα, να γίνει διαδήλωση, πορεία και συλλαλητήριο. Ενα τέτοιο συλλαλητήριο διοργανώνει το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας στις 3 του Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), που για την επιτυχία του καθημερινά δίνουν τη μάχη τα στελέχη του ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες συνδικαλιστές.

Η ακρίβεια, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και μεροκάματα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους εργαζόμενους, γι' αυτό και κάθε μέρα που περνάει, μεγαλώνει και η αγανάκτηση για την κατάσταση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μαζί με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή η αγανάκτηση φτάνει καθημερινά στα στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συντονιστικού Σωματείων Αθήνας που περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς καλώντας το λαό της Αθήνας στο συλλαλητήριο της προσεχούς Τρίτης.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, θα γίνουν περιοδείες σε μια σειρά νοσηλευτικά ιδρύματα. Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στην Πολυκλινική της Ομόνοιας, στο Γηροκομείο Αθηνών, στα Νοσοκομεία «Κυανούς Σταυρός» και «Ωνάσειο», στο μαιευτήριο ΗΡΑ κλπ.

Στα μεταξύ, διευρύνονται και προστίθενται καθημερινά νέες αποφάσεις σωματείων, συνδικάτων και ομοσπονδιών, αλλά και μαζικών φορέων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, καλώντας τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα αντίστασης, απαιτώντας αυξήσεις στα μεροκάματα και «πάγωμα» τιμών. Ηδη αποφάσεις συμμετοχής, έχουν πάρει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, του Μετάλλου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει πάρει και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ενώ χτες ακολούθησε και η διοίκηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, απευθύνει η Ομοσπονδία Φαρμάκου, να συμμετάσχουν αποφασιστικά στο συλλαλητήριο στις 3 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα αλλά και στις 7 του ίδιου μήνα στη Θεσσαλονίκη. Η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση για τις 3 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος). Οπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα η Ομοσπονδία: «Μποϊκοτάζ δε χρειάζονται τα προϊόντα, αλλά η πολιτική που αναπαράγει την ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την καθήλωση των αμοιβών, το ξεκλήρισμα των αγροτικών νοικοκυριών, δηλαδή η συνολική αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».

Να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Τρίτης καλεί τους λογιστές της Αθήνας η Ομοσπονδία Λογιστών, τονίζοντας ότι μπροστά στον εμπαιγμό, ένας είναι ο δρόμος, αυτός της πάλης για να σταματήσει η αισχροκέρδεια και ο εμπαιγμός των εργαζομένων.

Τους εμποροϋπαλλήλους της Αθήνας και του Πειραιά καλούν τα δύο σωματεία τους, να πάρουν μέρος στα δύο συλλαλητήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουν δυναμικά την αγανάκτησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ