Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Συγκέντρωση χτες στη Δράμα

Μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας έκαναν χτες, με αίτημα την επαναλειτουργία της χαρτοβιομηχανίας ΣΟΦΤΕΞ, τα δύο σωματεία εργαζομένων και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι απολυμένοι εργάτες της επιχείρησης, εργαζόμενοι από άλλους κλάδους και εκπρόσωποι φορέων. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα Γιάννη Στεφανίδη, το μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αν Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ Παναγιώτης Ταξόπουλος, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Δράμας» Τάσος Αζάς και ο πρόεδρος της ΣΕΑ αγροτών Σταύρος Μπατζέλας.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό οι πρόεδροι των δύο σωματείων της ΣΟΦΤΕΞ, Γ. Αλεξίου και Χ. Βασιλειάδης, που στάθηκαν στην ανάγκη επαναλειτουργίας του εργοστασίου της Δράμας, χωρίς ωστόσο να εγείρουν το αίτημα της επαναφοράς του εργοστασίου υπό δημόσιο έλεγχο, παρόλο που αυτό αποτελούσε αίτημα των εργαζόμενων και των σωματείων σε όλο το διάστημα των κινητοποιήσεων για να αποτραπεί το «λουκέτο» της μοναδικής χαρτοβιομηχανίας της χώρας.

Τα έντονα παρασκηνιακά παζαρέματα για την ανάθεση του εργοστασίου σε άλλον ιδιώτη με ελάχιστο τίμημα, έστω κι αν οδηγηθούν σε κάποια συμφωνία, δεν αποτελούν βιώσιμη λύση και θα έχουν τη γνωστή κατάληξη. Την προσωρινή δηλαδή επαναλειτουργία της επιχείρησης για μικρό χρονικό διάστημα και το κλείσιμό της ξανά μόλις οι νέοι ιδιοκτήτες νομίσουν ότι δεν εξυπηρετεί πια τα επιχειρηματικά τους σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ