Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η άνοδος των Θετταλών

«Ημέρα αγώνα» κατά της πολιτικής της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας η Τρίτη, 3 Σεπτέμβρη, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Βόλο, στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, από τις πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας, θα πάρουν μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Σεπτέμβρη, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι - μαζί με αγρότες και νεολαίους - θα φτάσουν στη συμπρωτεύουσα με πούλμαν, που ναυλώνουν Εργατικά Κέντρα κι άλλοι φορείς, μεταφέροντας εκεί το «πνεύμα» λαϊκής αντίθεσης κι αγωνιστικής αντίστασης στην πολιτική της ακρίβειας, της ανεργίας και του αυταρχισμού, που επικρατεί και εκδηλώνεται στα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Για την καλύτερη προετοιμασία της θεσσαλικής «αγωνιστικής ανόδου» προς τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται μαζικές συσκέψεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών σωματείων κι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων. Μια τέτοια σύσκεψη διοργάνωσε, προχτές βράδυ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ απόφαση για συμμετοχή των συνταξιούχων μελών του στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης πήρε η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας.

«Ημέρα πάλης»

Στο μεταξύ, συνεχίζονται, πολλαπλασιάζονται και εντείνονται οι τοπικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ευθύνεται για το «κύμα» της ακρίβειας και το «όργιο» της αισχροκέρδειας στην «ελεύθερη» αγορά.

Μαζική και δυναμική ήταν η πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της θεσσαλικής πρωτεύουσας, που διοργάνωσε, προχτές βράδυ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, - η δεύτερη, μέσα σε λίγες μέρες αγωνιστική εκδήλωση του ΕΚΛ, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έγινε στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας - το οποίο πρωτοστατεί στην πάλη της εργατικής τάξης και του λαού της περιοχής κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και πρωτοπορεί στην προσπάθεια για την ταξική ανασύνθεση του εργατικού κινήματος.

«Ημέρα πάλης» θα είναι για τη Θεσσαλία η Τρίτη, 3 Σεπτέμβρη, καθώς, σε τρεις από τους τέσσερις νομούς της περιοχής θα γίνουν λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, με ομόφωνες αποφάσεις των διοικήσεων των δυο τοπικών Εργατικών Κέντρων, συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Βόλο, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας - να συμμετάσχει στην αγωνιστική εκδήλωση καλεί το λαό της πόλης η «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη» (ΔΑΣ), η οποία, με υποψήφιο δήμαρχο τον Ν. Γκατζή, διεκδικεί τη δημαρχία Βόλου - και στην Καρδίτσα - η ώρα και ο χώρος της συγκέντρωσης θα οριστούν στη σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων εργατικών σωματείων κι άλλων μαζικών φορέων του νομού, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας - ενώ στα Τρίκαλα η πικετοφορία που διοργανώνει Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ