Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΓΕΙΑΣ»
Αλλοθι στην εφαρμοζόμενη πολιτική

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ σε πρόταση νόμου της ΝΔ

Τη συγκρότηση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής «Συνήγορος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών» κατά το πρότυπο του «Συνηγόρου του Πολίτη», που θα δέχεται και θα εξετάζει καταγγελίες για τον χώρο της υγείας, προβλέπει πρόταση νόμου της ΝΔ που συζητήθηκε χτες στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Σε παρέμβασή του στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ υπογράμμισε τη διαφωνία του Κόμματος με τον πολλαπλασιασμό των ανεξάρτητων αρχών, γιατί «η συγκρότησή τους είναι το άλλοθι των κυβερνήσεων μπροστά στην αδυναμία τους να λύσουν προβλήματα σύμφυτα του καπιταλιστικού συστήματος και της πολιτικής που εφαρμόζουν».

Για τη συγκεκριμένη πρόταση είπε ότι δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ο συνήγορος θα λειτουργήσει καλύτερα το σύστημα υγείας και τόνισε: «Πώς μπορεί να απαντήσει ο συνήγορος στην έλλειψη κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Τι θα απαντήσει στην ταλαιπωρία του ασθενούς που υποφέρει από τις ελλείψεις; Ποια απάντηση θα δώσει στον άνεργο, τον υποαπασχολούμενο, στον μερικά ασφαλισμένο ή στον ανασφάλιστο όταν το εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας και πρόνοιας τον καλεί να πληρώνει όλο και περισσότερα για να του προσφερθούν κάποιες υπηρεσίες;».

Αλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια η πρόταση νόμου της ΝΔ φροντίζει να αναφέρει ότι στις αρμοδιότητες του συνηγόρου υγείας δεν υπάγεται ο έλεγχος των πράξεων των εκάστοτε υπουργών, κάτι που σημαίνει ότι «η ανησυχία της πρότασης νόμου είναι το πώς η εφαρμοζόμενη πολιτική θα υλοποιηθεί καλύτερα», τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ. Και καταλήγοντας, είπε ότι το ζητούμενο δεν είναι η καλή εφαρμογή της σημερινής πολιτικής, αλλά η αλλαγή της κατεύθυνσης της πολιτικής που εφαρμόζεται και προκύπτει από τις επιλογές της ΕΕ, μέσα στα πλαίσια της οποίας κινούνται και οι προτάσεις της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ