Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «17Ν»
Ο διάλογος της Αλέκας Παπαρήγα με τους δημοσιογράφους

Η Αλέκα Παπαρήγα δέχτηκε μπαράζ ερωτήσεων για το ζήτημα της τρομοκρατίας. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε αν και με ποιο τρόπο το ΚΚΕ σκέφτεται να παρέμβει στη Βουλή, θέτοντας ζητήματα όπως ποιοι και πόσοι ήταν ή είναι από ξένες υπηρεσίες στην Ελλάδα, στα πλαίσια - όπως λέει η κυβέρνηση - της συνδρομής στο πρόβλημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Επ' αυτού απάντησε: «Εμείς ετοιμαζόμαστε γενικά ως Κόμμα, αλλά και μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να προβάλουμε πολύ συγκεκριμένα επεξεργασμένα ερωτήματα, που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα και χαίρομαι γιατί δεν είμαστε μόνο εμείς που βάζουμε τέτοια ερωτήματα. Υπάρχει και μια μικρή μερίδα δημοσιογράφων και από άλλους χώρους ακούγονται τέτοια ερωτήματα, που επιβεβαιώνουν αυτό που είπαμε εμείς: Οτι η υπόθεση της "17Ν" δεν είναι όπως παρουσιάζεται. Εχει βαθύτερες ρίζες, έχει προεκτάσεις έξω από την Ελλάδα και σε αυτό εμείς θα επιμείνουμε. Δεν έχουμε αμφιβολία για το είδος της συνδρομής των ξένων μυστικών υπηρεσιών για την αποκάλυψη της "17Ν". Θα παρέμβουμε και με ερωτήματα και με άλλες μορφές.

Δεύτερον. Ισως πει κάποιος με την ευκαιρία, πώς "υιοθετείτε την άποψη της απόσυρσης, όταν αυτή τη στιγμή γίνεται ένας ολόκληρος πόλεμος με φόντο την εξάρθρωση της 17Ν"; Τα ρολά μιας τέτοιας οργάνωσης δεν κατεβαίνουν εύκολα. Διότι υπάρχουν πολλοί διαπλεκόμενοι, διασταυρώνονται εδώ μεγάλες αντιθέσεις, εσωτερικός πόλεμος εντός των μυστικών υπηρεσιών, εξωτερικός πόλεμος ανάμεσά τους. Επομένως, δεν μπορεί να βάλει κλειδί η οργάνωση απλά και να κλείσει.

Αν θυμάστε, πριν 2 χρόνια μετά τη δολοφονία Σόντερς είχε βγάλει μια ανακοίνωση ότι αποσύρεται, σταματάει τη δράση της. Η απόσυρση δε γίνεται τόσο εύκολα. Πρέπει να κλείσουν στόματα, πρέπει να κλείσουν πάρα πολλές τρύπες και επομένως η διαδικασία θα είναι θορυβώδης, ιδιαίτερα από τη μεριά των εμπνευστών».

Για το τι και αν γνώριζαν οι κυβερνήσεις

Η Αλέκα Παπαρήγα κλήθηκε να σχολιάσει και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί του ότι «ο Κουφοντίνας ήταν σε μαθητική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, ότι είχε παίξει ξύλο με τους κυρίους Ρέππα, Τζουμάκα και Λαλιώτη, ότι υπήρχαν σχέσεις και με συζύγους υπουργών» κ.ά. στη βάση μιας φράσης της πως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάτι γνώριζαν.

Απαντώντας τόνισε: «Να το ξεκαθαρίσω. Κατ' αρχήν είπα "κάτι ήξεραν". Και ήδη έχουν βγει στοιχεία επί διακυβέρνησης ΝΔ. Το ίδιο έγινε και επί ΠΑΣΟΚ στα προηγούμενα χρόνια. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι, βέβαια, τα παραπάνω στοιχεία. Είναι πάρα πολύ απλοϊκό και ανόητο, κατά τη γνώμη μου, να οδηγήσουν κυβερνήσεις - με αυτά τα στοιχεία - να "θάψουν" τη "17Ν", όταν μάλιστα αυτές οι κυβερνήσεις δέχονταν σοβαρές πιέσεις από τον ξένο παράγοντα, όπως λέγεται, ιδιαίτερα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Δέχονταν σοβαρές πιέσεις και παρεμβάσεις, με μοχλό τη "17Ν", να κάνουν όλο και περισσότερες παραχωρήσεις.

Πολύ περισσότερο, που η σχέση ενός κόμματος ή μιας κυβέρνησης ήταν με τέτοιου τύπου στοιχεία. Π.χ. είχα χειραψία με τον Ξηρό ή την Ξηρού, ή τον Γιωτόπουλο και την Γιωτοπούλου. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αλλωστε τέτοια πρόσωπα που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, θα φρόντιζαν να διεισδύουν σε πάρα πολλούς χώρους, ούτως ώστε να μπορούν να κινούνται ελεύθερα και ενδεχομένως κάποτε να πίστευαν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει και μια αφορμή για συγκαλύψεις.

Εμείς αυτά τα στοιχεία τα διαβάζουμε, τα βλέπουμε και ειλικρινά τα προσπερνάμε. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που θέσατε».

Για την απόσυρση της «17Ν»

Μια άλλη ερώτηση αφορούσε στο αν το ΚΚΕ έχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν την εκτίμηση περί απόσυρσης της «17Ν», στην οποία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε:

«Εξαρτάται, τι εννοείτε στοιχεία, γιατί ξέρετε στην πολιτική ζωή του τόπου τα ίδια τα γεγονότα και οι εικόνες ως και οι ενδείξεις αποτελούν στοιχεία. Παίρνει τη μορφή απόσυρσης και να σας πω γιατί:

Κατ' αρχήν υπήρχε ένα διάστημα αρκετών μηνών πριν την έκρηξη του πυροκροτητή, όπου - αυτά τα ξέρετε καλύτερα από εμένα, γιατί και εμείς από εσάς τα μαθαίνουμε - δίνονταν στοιχεία ότι επίκειται σύλληψη και μάλιστα ακούγονταν και ονόματα, λίστες.

Δεν έχει σημασία ότι τα συγκεκριμένα ονόματα όσων συνελήφθησαν δεν είχαν ακουστεί, σημασία έχει πάντως ότι διακινούνταν λίστες. Και όλοι αναρωτιόμασταν, "καλά πώς είναι τόσο σίγουροι ότι τώρα θα πιάσουν την 17Ν και μάλιστα και το περίεργο να δίνονται και ονόματα και να σπιλώνονται και άνθρωποι";

Κοιτάξτε, αυτά δεν τα έδιναν οι δημοσιογράφοι από μόνοι τους. Αυτά έβγαιναν από υπηρεσίες, από την Αστυνομία, από την ΕΥΠ. Εκτός πια αν οι δημοσιογράφοι ομολογήσετε ότι αυτές τις πληροφορίες που διακινούνταν τις βγάζατε μέσα από το κεφάλι σας, μαζευτήκατε κάπου και κάνατε σαμποτάζ πολιτικό.

Αλλά εμείς, όσο και αν είμαστε πάντα επιφυλακτικοί για τις πληροφορίες (αυτές προέρχονταν από τόσα πολλά κέντρα, από τόσες πολλές μεριές) είπαμε, δεν μπορεί, αφού υπάρχει καπνός, θα υπάρχει κάπου και η φωτιά. Στην εκτίμηση αυτή συνηγορούν οι συνθήκες αποκάλυψης, η σύλληψη, τα πρόσωπα που συλλαμβάνονται, η στάση τους και η συμπεριφορά τους, αν θέλετε, η απουσία μιας στάσης που θα έδειχνε μια ιδεολογία, λαθεμένη, επικίνδυνη, επιζήμια, αλλά μία ιδεολογία. Και αν θέλετε και τα εγχειρίδια της CIA που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι όταν πρόκειται για στρατολόγηση πρακτόρων (χωρίς να λέω ότι όσοι έχουν συλληφθεί είναι πράκτορες) η στρατολόγηση λοιπόν πρακτόρων για τη CIA δε γίνεται με ιδεολογικά κριτήρια, αλλά με άλλα. Π.χ. διπλής συμμόρφωσης, διπλού πρακτορισμού, συμμόρφωσης σε ενέργειες ανεξαρτήτως αν το κίνητρο είναι το οικονομικό, αν είσαι αντικείμενο εκβιασμού, αν μέσα από εκεί νιώθεις ότι καταξιώνεσαι ως προσωπικότητα, αν έχεις ψυχοπαθολογικά προβλήματα και συμμετέχεις.

Επομένως, όλο αυτό το σκηνικό δείχνει μια διαδικασία απόσυρσης. Μ' αυτή την έννοια το εννοούμε. Απόσυρσης από τους εμπνευστές της. Ξεκαθαρίζουμε, για να μη γίνονται και παρεξηγήσεις: Μιλάμε για απόσυρση ενδεχομένως από εκείνα τα ξένα κέντρα τα οποία δεν τους ενδιέφερε πια αυτή η μορφή τρομοκρατίας.

Κανένας, βέβαια, δεν μπορεί να πάρει όρκο για όλα. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στο κυρίαρχο στοιχείο που βγαίνει και που πιστεύουμε ότι δεν πέφτουμε έξω. Μπορεί για ορισμένους να ήταν ανακάλυψη και όντως να νιώθουν ότι έπιασαν κάτι άπιαστο».

Για τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ

Κληθείσα να σχολιάσει το ζήτημα της εγκυρότητας ή μη των αρχείων της ΣΤΑΖΙ και πώς πολιτικά πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτά με τον τρόπο που έχουν δημοσιευτεί ως σήμερα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Οσον αφορά τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ. Ξέρετε, μερικοί βουλευτές άλλων κομμάτων μάς ρωτάνε πολλές φορές για τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ, λες και εμείς, επειδή είμαστε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και επειδή υποστηρίζαμε το Σοσιαλισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, μπορούμε να έχουμε και εικόνα των αρχείων της ΣΤΑΖΙ και να ξέρουμε τι γράφεται, τι δε γράφεται, τι είναι σωστό και τι δεν είναι σωστό.

Εγώ θα σταθώ περισσότερο σε εκείνα τα στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες - ας πω - εφημερίδες, ανεξάρτητα αν πολιτικά συμφωνούμε μαζί τους. Βλέπετε το εξής: Οτι τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ έχουν πληροφορίες. Αυτό για μας δε σημαίνει συνεργασία, συστράτευση και διαπλοκή της ΣΤΑΖΙ μ' αυτή την οργάνωση της "17Ν".

Γιατί αν θέλετε, και πολιτικά αν το κρίνουμε το ζήτημα, τι συμφέρον είχε η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας από την παρουσία της "17Ν" και άλλων τέτοιων οργανώσεων, οι οποίες ζημιά έκαναν όχι μόνο στις ιδέες, αλλά και στις πράξεις του λαϊκού κινήματος, των κομμουνιστών; Ενα στοιχείο είναι αυτό.

Δεύτερον, όταν η Ελληνική ΕΥΠ έχει μια σειρά πληροφορίες για οργανώσεις σε άλλες χώρες, σημαίνει ότι συνεργάζεται ντε και καλά μαζί τους; Μαζεύει στοιχεία. Φαίνεται ότι η ΣΤΑΖΙ έκανε αυτή τη δουλιά και καλά έκανε κατά τη γνώμη μας.

Τρίτον, αναρωτιόμαστε για τα εξής πράγματα: Τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ έχουν αγοραστεί από τις αμερικάνικες κρατικές υπηρεσίες. Πώς οι Αμερικανοί, αλλά και οι Γερμανοί, ο νικητής, δε χρησιμοποίησε τέτοια κραυγαλέα στοιχεία το '91, το '92, το '93 για τη συκοφάντηση ή για την επίθεση κατά του Σοσιαλισμού; Οι νικητές, οι οποίοι έκαναν κρα να βγουν στοιχεία.

Θυμάστε τι έλεγαν τότε για τον Χόνεκερ. Και τελικά για πολιτικούς λόγους δικάστηκε ο Χόνεκερ, ούτε για ποινικούς, ούτε για άλλους. Γιατί δεν τα χρησιμοποίησαν τότε; Δε θα ήταν και μικρό πράγμα η ΣΤΑΖΙ να συνεργάζεται με οργανώσεις οι οποίες δολοφονούν, εγκληματούν κλπ., κλπ. Αυτά έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί τότε, αν υπήρχαν.

Η Γερμανική Βουλή και ο αρμόδιος Γερμανός Δικαστής, ο Εισαγγελέας και ο υπεύθυνος της Επιτροπής της Γερμανικής Βουλής είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα άξιο λόγου να αξιοποιηθεί από τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ. Καλύπτουν το προηγούμενο καθεστώς; Δεν το φαντάζομαι...

Αλλο πράγμα, να το χρησιμοποιούν, σαν υλικό, να το έχουν μέσα στα αρχεία τους. Σήμερα μάλιστα είδα τον Γερμανό πρεσβευτή εδώ στην Ελλάδα, ο οποίος έλεγε αυτό το πράγμα: Οτι ουδέν άξιον. Τι θέλουν; Να καλύψουν τους κομμουνιστές;

Από εκεί και πέρα τι να σας πω, να πάρω ευθύνη ότι τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ όλα είναι σωστά, ότι δεν απέτυχαν σε εκτιμήσεις ή ότι μέσα στη ΣΤΑΖΙ δεν υπήρχαν ενδεχομένως και διπλοί πράκτορες; Δε νομίζω ότι υπάρχει μυστική υπηρεσία σε καμία χώρα που να μην έχει και τέτοιες ατυχίες.

Δηλαδή, νομίζω ότι πρέπει να τα δούμε περισσότερο ως λογική και με πολιτικά κριτήρια. Και πιστεύω ότι όλη αυτή η εκστρατεία επίσης έχει και ειδικούς στόχους, όπως π.χ. να συκοφαντηθεί ο Σοσιαλισμός για σχέσεις με την τρομοκρατία!».

«Οχι» στην προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία από τη σκοπιά του εξωραϊσμού του ρόλου της αστικής τάξης

Σε άλλη ερώτηση σχετική με την «ομίχλη στο πολιτικό σκηνικό του τόπου» και την προσπάθεια και τις απόψεις που ακούγονται για το ότι πρέπει να ξαναγραφτεί η σύγχρονη πολιτική ιστορία, η ιστορία της μεταπολίτευσης και για το αν το ΚΚΕ είναι διατεθειμένο να ξαναδεί τη σύγχρονη πολιτική ιστορία από το '74 και μετά και να εξετάσει τη λειτουργία παράνομων, παρακρατικών μηχανισμών, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Να μου επιτρέψετε να πω ότι ομίχλη ρίχνεται και υπάρχουν και μηχανισμοί που τεχνητά τη ρίχνουν. Οπως υπάρχει η τεχνητή βροχή, υπάρχει και η τεχνητή ομίχλη. Ομίχλη ρίχνεται στην πολιτική ζωή του τόπου. Αλλά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζητήματα καθαρά και διαφανή, όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο του λαού, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα θέματα της δημοκρατίας. Δεν μπορώ τώρα βέβαια να κάνω μια αναδρομή από το '74 μέχρι σήμερα.

Κατ' αρχήν το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για να βγουν στη δημοσιότητα και στην επιφάνεια όλα τα συστήματα απόψεων για την ιστορία. Γιατί κακά τα ψέματα, ενώ η ιστορία είναι μία, η αντίληψη που υπάρχει γύρω από τα ιστορικά γεγονότα και οι εκτιμήσεις δεν μπορεί να είναι μία.

Το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια συνεχίζει αυτό που είχε ξεκινήσει και πιο πριν: Την έκδοση όλων των ντοκουμέντων του, από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. Και τώρα πια είμαστε στη σύγχρονη φάση που εκδίδουμε όλα τα επίσημα κείμενα του ΚΚΕ.

Εχουμε εκδώσει τον 1ο τόμο της ιστορίας του Κόμματος, που έχει τη μορφή σχεδίου. Και θα ακολουθήσει βεβαίως και ο 2ος τόμος της ιστορίας του Κόμματος που είναι η πιο σύγχρονη, από το 1949, περίπου ως τις ημέρες μας.

Επομένως, εμάς μας ενδιαφέρει να γράφεται η ιστορία, να ακούγονται όλες οι απόψεις και όχι μόνο οι απόψεις των νικητών και του κατεστημένου.

Τρίτον. Οπου χρειάζεται η εκτίμηση να διορθώνεται και να βελτιώνεται. Αλλά απορρίπτουμε τις ιδέες που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, διότι αυτοί οι φορείς και οι άνθρωποι που το λένε, θέλουν να βγάλουν μέσα από την ιστορία όποια αλήθεια έχει περάσει στη συνείδηση του λαού.

Θέλουν να γράψουν την ιστορία, δηλαδή να ξαναδούμε αλλιώς το ναζισμό - αυτό έχει άλλωστε ειπωθεί. Να ξαναδούμε τα πράγματα από τη σκοπιά του εξωραϊσμού του ρόλου της αστικής τάξης στην Ελλάδα και των κομμάτων της σε μεγάλα γεγονότα και διαχρονικά. Αυτό το "θα το ξαναγράψουμε", εμείς δε θα το δεχτούμε σε ό,τι μας αφορά. Αυτοί που θα το δεχτούν, αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες.

Να ξεχάσουμε δηλαδή γεγονότα και να πάμε σε μια συναίνεση σήμερα, που σημαίνει ο λαός να ξεχάσει τα προβλήματά του και τα συμφέροντά του και να υποταχθεί στην κυρίαρχη πολιτική. Σε αυτό είμαστε ριζικά αντίθετοι. Είναι θέμα όμως διαπάλης».

Για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Σε ερώτηση για τη στάση του ΚΚΕ ενόψει της ΔΕΘ και των κινητοποιήσεων που διοργανώνονται, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε:

«Και εδώ κατ' αρχήν θα έχουμε πολιτικές παρεμβάσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα: πορεία ελληνικής οικονομίας, βεβαίως των προβλημάτων των εργαζομένων, προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, των εμπόρων, της αγροτιάς, τα θέματα της ειρήνης και του πολέμου. Σας είπα και στην αρχή ότι το ζήτημα επικείμενης επίθεσης εναντίον του Ιράκ είναι μείζον θέμα για μας, όπως και η κατάσταση και οι επιπτώσεις στην περιοχή του Αιγαίου, το Κυπριακό.

Αυτά όλα κατά τη γνώμη μας συνδέονται και με τις παρεμβάσεις στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Αλλά αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως δεν είναι να δώσουμε πέντε - έξι συνεντεύξεις εγώ ή άλλα στελέχη του Κόμματος ή να κάνουμε και πέντε ομιλίες. Αυτό που μετράει για εμάς είναι η συμβολή μας στην ανάπτυξη των αγώνων και στη μετατροπή της μάχης των τοπικών εκλογών σε μια μάχη πολιτικής σημασίας, όπου ο λαός θα πει την τελευταία κουβέντα και όπου θα δει τη μάχη των εκλογών με ένα διαφορετικό μάτι από ό,τι την είδε το 1998 και ακόμη προηγούμενα. Δεν μπορεί δηλαδή ο λαός να επιβραβεύσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από τους μαζικούς φορείς. Οι κομμουνιστές πρέπει να καταθέσουν τη δική τους συμβολή, παίρνοντας υπόψη ότι είναι κινητοποιήσεις ευρύτερες και μαζικότερες. Ετοιμαζόμαστε ως Κόμμα, αλλά και ως κομμουνιστές μέσα στο μαζικό κίνημα, ώστε η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ενωσης την επόμενη χρονιά, που θα γίνει με την Ελληνική Προεδρία, να αποτελέσει την ευκαιρία οι λαοί της Ευρώπης και προπάντων οι κυβερνήσεις να δουν ότι εδώ στην Ελλάδα δεν παίζουμε. Να συναντήσουν δηλαδή την υποδοχή που τους χρειάζεται και που τους πρέπει».

Επιχείρηση αθώωσης των μυστικών υπηρεσιών

Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι αρκετοί αμφισβητούν τη θέση του ΚΚΕ για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών που σχετίζεται με την τρομοκρατία και τόνισε:

«Ορισμένοι δεν το δέχονται. Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο εξηγήσεις: Η μία εξήγηση είναι ότι έχουν άγνοια και δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Αν πρόκειται βεβαίως για πολιτικούς φορείς ή για πολιτικούς παράγοντες είναι κι ένα θέμα. Και μάλιστα όταν το λένε αυτοί που ξέρουν πάρα πολύ καλά και καλύτερα από εμάς, επειδή έχουν κυβερνήσει, τι σημαίνει η CIA και οι άλλες συναφείς μυστικές υπηρεσίες.

Με την ευκαιρία: Υπηρεσίες αντικατασκοπίας είχαν όλες οι χώρες. Δεν υπάρχει δηλαδή κυβέρνηση, δεν υπάρχει κράτος που δεν έχει τέτοιες υπηρεσίες. Το ζήτημα είναι αν τις χρησιμοποιείς για να προστατευτείς από την επίθεση του αντιπάλου σου, για να προστατεύσεις την ακεραιότητά σου και τα συμφέροντα του λαού ή αν τις χρησιμοποιείς για να διεισδύεις και να επιτίθεσαι σε άλλους λαούς.

Επομένως, αναρωτιούνται αν υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες; Κοροϊδευόμαστε, δηλαδή; Εδώ βγαίνουν βιβλία, εδώ όταν συνταξιοδοτούνται οι πράκτορες, βγάζουν τα απομνημονεύματά τους. Ενα αυτό.

Δεύτερον. Στην Ελλάδα ασφαλώς και υπήρχαν και δρούσαν και αναγνωρίζονται και από κυβερνήσεις. Πάρτε απομνημονεύματα Ελλήνων πολιτικών που το λένε. Σταθμάρχες παραδείγματος χάρη των μυστικών υπηρεσιών υπάρχουν. Στο συγκεκριμένο: Αυτοί είχαν δράση στην Ελλάδα που στρεφόταν εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Και μάλιστα, αυτές οι υπηρεσίες ασκούσαν πιέσεις και εναντίον των κυβερνήσεων που στο πολιτικό επίπεδο ήταν σύμμαχες! Ακόμη και τα αλλοιωμένα αρχεία, που βγαίνουν στη δημοσιότητα, δείχνουν πλευρές αυτών των παρεμβάσεων.

Το τρίτο είναι ότι αυτοί που θέλουν να βγάλουν τη CIA αγγελούδια είναι αυτοί οι οποίοι λένε ότι οι ΗΠΑ ή οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι οι μεγάλοι μας σύμμαχοι, ότι πρέπει να συνεργούμε και να συμπράττουμε με αυτούς.

Και για να τελειώσω: Θέλουν να βγάλουν λάδι αυτές τις υπηρεσίες, διότι συνεργούν μαζί τους στις επιθέσεις κατά του ιρακινού λαού, στη δημιουργία προϋποθέσεων για να περάσει στα μαλακά η υπόθεση της Κύπρου, για να περάσει στα μαλακά η αλλαγή του status quo στο Αιγαίο, για να περάσουν στα μαλακά τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Εδώ συνεργάζονται για να εδραιωθεί και στη συνείδηση των λαών η ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, ο πόλεμος. Πώς είναι δυνατόν να δέχονται αποκαλύψεις εναντίον αυτών των υπηρεσιών; Αυτή είναι η ουσία.

Εμείς δηλαδή δεν πάμε να βρούμε άλλα κίνητρα, στενά ιδιοτελή. Είναι πολιτικοί τους σύμμαχοι και συνεργάζονται απόλυτα. Γι' αυτό θεωρούμε ότι για τη "17Ν" ό,τι κι αν βγει στην επιφάνεια, θα είναι λειψό. Δεν εννοώ τους Λειψούς, εννοώ θα είναι λειψό στην πραγματικότητα. Και όχι γιατί ο Κουφοντίνας κάποτε ήταν στην τάδε μαθητική οργάνωση. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Πρέπει να προστατευτούν οι ΗΠΑ και η πολιτική που κηρύσσει κοινή απειλή των λαών την τρομοκρατία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται με την κατάθεση της Μ. Μπόση (2004-04-01 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2003-02-08 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2003-02-06 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-08-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-07-31 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα και σενάρια (2002-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ