Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Ανοίγει ο δρόμος για την τσιμεντοποίηση

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη λειτουργία συνεδριακού κέντρου στα κτίρια του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου

Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Ελληνικού ώστε ο χώρος του πρώην αεροδρομίου να γίνει χώρος πρασίνου
Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Ελληνικού ώστε ο χώρος του πρώην αεροδρομίου να γίνει χώρος πρασίνου
Ανοίγει ο δρόμος για την τσιμεντοποίηση των χώρων όπου στεγαζόταν το αεροδρόμιο του Ελληνικού, αφού χτες ψηφίστηκε στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία τροπολογία για τη λειτουργία συνεδριακού κέντρου στα κτίρια του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου.

Και αυτό παρά τις υποσχέσεις, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, για την ίδρυση στο χώρο «του μεγαλύτερου μητροπολιτικού πάρκου στην Ευρώπη», και τις διαβεβαιώσεις αρμόδιων υπουργών ότι πριν γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση θα προηγηθεί χωροταξικός σχεδιασμός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης, αρνήθηκε να αποκαλύψει τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης συνολικά για το χώρο του αεροδρομίου και υπερασπίστηκε την επιλογή του επικαλούμενος την έλλειψη συνεδριακών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία επιπλέον κτιριακή παρέμβαση στα υφιστάμενα κτίρια και ο περιβάλλων χώρος του συνεδριακού κέντρου θα είναι χώρος πάρκου και πάρκινγκ.

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις συνάντησαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ και ο εισηγητής του Κόμματος, Π. Κοσιώνης, δήλωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δίκαια ανησυχούν αφού διαρρέουν πληροφορίες χωρίς να διαψεύδονται ότι υπάρχουν σχεδιασμοί για εγκατάσταση διαφόρων υπηρεσιών στην περιοχή του αεροδρομίου. Τόνισε συγκεκριμένα ότι υπάρχει κίνδυνος σαλαμοποίησης ολόκληρης της έκτασης και γι' αυτό διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση για την κατάργηση τόσο του ελεύθερου χώρου όσο και του ελεύθερου χρόνου.

Παρεμβαίνοντας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, τόνισε ότι η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και δε δημοσιοποιεί τη σχετική μελέτη, ενώ δε διαψεύδει και όσα διαρρέουν για την τσιμεντοποίηση της περιοχής. Ετσι, δε δηλώνει ότι δε θα γίνει στο Ελληνικό το γήπεδο του Παναθηναϊκού ή το γήπεδο μπάσκετ της ΦΙΜΠΑ ή εγκαταστάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ