Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετσι απλά... «αποφάσισαν να αλληλοσκοτώνονται»;

«Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί, αποφασισμένοι να συνεχίσουν να σκοτώνονται». «Το αίμα ρέει ασταμάτητα». Από τον υπέρτιτλο και τίτλο των χτεσινών «Νέων» για όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη.

Ωστε έτσι λοιπόν. Αυτό που συμβαίνει εκεί κάτω είναι άφρονες Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί που έχουν αποφασίσει να σκοτώνονται. Το πρόβλημα δεν είναι η κατοχή και υποδούλωση μιας χώρας - της Παλαιστίνης - από το Ισραήλ, αυτόν τον κατασκευασμένο δολοφόνο-χωροφύλακα του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού και ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για την εθνική του απελευθέρωση. Το πρόβλημα - κατά τα «ΝΕΑ» - είναι ότι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν αποφασίσει να σκοτώνονται! Οι θύτες και τα θύματα στην ίδια μοίρα... Σα δε ντρέπονται λιγάκι, να δικαιολογούν με τον κατάπτυστο αυτόν τρόπο τους εγκληματίες ενός ολόκληρου λαού, που το μόνο που επιζητεί είναι η απαλλαγή του από τις δυνάμεις κατοχής.

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο συγκρότημα του Τύπου. Την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλα μέσα στη χώρα μας, όπως και τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης των ιμπεριαλιστικών χωρών, οι οποίες έχουν ουσιαστικά δώσει το «πράσινο φως» στους Ισραηλινούς στρατοκράτες να δολοφονούν, αδιακρίτως, άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά, βρέφη, κάθε ζωντανό οργανισμό. Αλλά είπαμε. Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός. Γι' αυτό χρειάζεται να ανατραπεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ