Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να γίνει συζήτηση στη Βουλή

Την άμεση ενημέρωση της Βουλής από την κυβέρνηση και τη διενέργεια συζήτησης για την αποστολή ελληνικού στρατιωτικού τμήματος στην FYROM, ζητάει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με επιστολή της στον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, και τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη. Στην επιστολή αναφέρεται:

«Κύριε πρόεδρε

Οπως είναι γνωστό η κυβέρνηση της χώρας μας αποφάσισε την αποστολή ελληνικού στρατιωτικού τμήματος στην FYROM στα πλαίσια της δύναμης του ΝΑΤΟ που θα αναπτυχθεί στην περιοχή.

Γενικότερη είναι η διαπίστωση ότι παρά την υπογραφή συμφωνίας, η κατάσταση στην FYROM διαγράφεται αβέβαιη και επικίνδυνη που επιτείνεται από την παρέμβαση του ΝΑΤΟ και την αποστολή στρατιωτικής δύναμης.

Λόγω της κατάσταση αυτής και τους κινδύνους που εγκυμονεί και επειδή η απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή ελληνικού τμήματος πάρθηκε χωρίς την έγκριση, αλλά και χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση της Βουλής, απαιτείται η άμεση ενημέρωση της Βουλής από την κυβέρνηση και η διενέργεια συζήτησης με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του κανονισμού»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ