Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποφασιστικά και αγωνιστικά

Απεργία μέχρι τη Δευτέρα και κατάληψη σήμερα από το πρωί των διοικητικών υπηρεσιών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Συνέχιση της απεργίας μέχρι την επόμενη Δευτέρα και κατάληψη σήμερα από το πρωί των διοικητικών υπηρεσιών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, αποφάσισαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Επίσης ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή θα οργανώσουν συναυλία στην αυλή του "Ιπποκράτειου".

Κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης χτες το μεσημέρι, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να τον διευρύνουν με διάφορες μορφές πάλης ξεκαθαρίζοντας πως το πρόβλημα με τις εφημερίες δεν είναι ένα απλό λογιστικό ζήτημα. Απάντησαν έτσι στον υπουργό Υγείας που προχθές ανακοίνωσε μερικά επιπλέον ψίχουλα για την αύξηση των εφημερευόντων γιατρών στα νοσοκομεία. Για τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης όπως τέθηκε μέσα από τις τοποθετήσεις τους, το ζήτημα είναι πολιτικό. Ετσι απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που θέλει μείωση των δαπανών και διάλυση της δημόσιας υγείας σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που καραδοκούν για να κυριαρχήσουν στο χώρο, οι γιατροί απαιτούν αύξηση των δαπανών για την υγεία, στήριξη και αναβάθμιση του ΕΣΥ, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.Μέσα σε κλίμα έντασης, καταγγέλθηκε πως ορισμένοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στο ΔΣ της ΕΝΙΘ, ουσιαστικά υπονομεύουν με τη στάση τους τη συνέχιση του ενωτικού αγώνα που συνεχίζεται για 4η βδομάδα. Επίσης καταγγέλθηκε πως σε κάποια νοσοκομεία, όπως π.χ. ο Αγ. Παύλος, κανένας συνδικαλιστής δεν πήγε να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την πορεία του αγώνα, τη στάση των δευτεροβάθμιων Οργανώσεων και των αρμόδιων υπουργείων.

Προβλήματα, όμως, για την ενωτική προοπτική του αγώνα προκάλεσε και η ενημέρωση του προέδρου της ΕΝΙΘ Θ. Βεντούρη που συμμετείχε με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στην προχτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Κώστα Γείτονα.Ο Θ. Βεντούρης μεταξύ των άλλων επέρριψε ευθύνες στο "Ζαχαρόγιαννη και στην παράταξή του" που δεν έγινε Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Αυτές οι αναφορές έδωσαν την ευκαιρία σε γιατρό να πάρει το λόγο και να μιλήσει για την "παράξενη αλλαγή στάσης του ΚΚΕ, του Κόμματος που χρόνια τώρα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων".

Το Εργατικό Κέντρο

Τη συμπαράστασή του στον πολυήμερο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών για την υπεράσπιση του ΕΣΥ και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως αυτό, "είναι αυτονόητη υποχρέωση και μοναδική προϋπόθεση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στην πόλη". Μάλιστα η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική της συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία, που όπως αναφέρει, υπονομεύει τις ανάγκες των νοσοκομείων σε επαρκές εφημερεύον προσωπικό, σε βάρος της υγείας των πολιτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβολική κατάληψη στο ΠεΣΥ (2002-11-29 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις δεν επιτρέπουν εφημερίες (2002-11-28 00:00:00.0)
Απλήρωτοι οι γιατροί, φιέστες η κυβέρνηση (1999-02-10 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία και αλληλεγγύη (1998-10-03 00:00:00.0)
Μεγάλη συμμετοχή και αγωνιστικότητα (1998-09-19 00:00:00.0)
Αρνούνται συμμετοχή σε επικίνδυνα προγράμματα (1998-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ