Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απέχουν οι διοικητικοί των ΤΕΙ

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν και οι συνάδελφοί τους των ΑΕΙ, από την ερχόμενη Τετάρτη

Συνεχίζεται η αποχή του διοικητικού προσωπικού των ΤΕΙ από τις εγγραφές των σπουδαστών, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη με απόφαση της Ομοσπονδίας (ΠΑΟΔ ΤΕΙ) με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Εγγραφές σπουδαστών γίνονται μόνο στα ΤΕΙ Αθήνας, Κοζάνης, Καβάλας και Ηπείρου. Από την περασμένη Πέμπτη εγγραφές δε γίνονται και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πλαίσιο της απόφασης της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΔΠ ΑΕΙ) για κινητοποιήσεις.

Από την ερχόμενη Τετάρτη, ξεκινά κινητοποιήσεις και το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων, εξαιτίας της αθέτησης των υποσχέσεων του υπουργείου Παιδείας για το εφάπαξ επίδομα και την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να καταβάλει τις δεδουλευμένες υπερωρίες του διοικητικού προσωπικού. Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η ΠΟΔΠ ΑΕΙ, καλεί και τις διοικήσεις των ΑΕΙ να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις που πήραν στην πρόσφατη Σύνοδο των Πρυτάνεων, προχωρώντας στην αναστολή των λειτουργιών των υπηρεσιών των Ιδρυμάτων για μία μέρα, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Η ΠΟΔΠ ΑΕΙ έχει εξαγγείλει τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη και την Πέμπτη 1 Οκτώβρη, από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Την Πέμπτη 1 του Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι διοργανώνει συγκέντρωση των εργαζομένων των ΑΕΙ Αθήνας στο υπουργείο Παιδείας. Την ίδια μέρα, διοργανώνεται συγκέντρωση των εργαζομένων των ΑΕΙ στο υπουργείο Παιδείας και συγκεντρώσεις στα επαρχιακά Πανεπιστήμια με ευθύνη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων. Η ΠΟΔΠ ΑΕΙ αποφάσισε τις ημέρες των στάσεων εργασίας να οργανωθούν από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους Γενικές Συνελεύσεις, συναντήσεις με τις Πρυτανικές Αρχές και τους άλλους φορείς των ΑΕΙ. Πάντως, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με βάση τις μέχρι τότε εξελίξεις. Οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή για ρύθμιση της καταβολής του εφάπαξ επιδόματος στο διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ, τη μη ιδιωτικοποίηση των Φοιτητικών Λεσχών των ΑΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ