Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανθρώπινα σχολειά απαίτησαν γονείς και μαθητές της Τούμπας

Από το 1995 κρατά ο εμπαιγμός μαθητών και γονέων, αλλά ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης βλέπει "μικροπολιτικές σκοπιμότητες" πίσω από την αγανάκτηση και τους αγώνες τους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

"Μικροπολιτικές σκοπιμότητες" βαφτίζονται τώρα οι ανάγκες για στέγαση μικρών μαθητών και ο αγώνας των γονιών τους. Ετσι χαρακτήρισε ο αντινομάρχης Παιδείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, κ. Κοσκισίδης, την παράσταση διαμαρτυρίας των γονιών, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά τους, μαθητές του 25ου και 100ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ζήτησαν να σταματήσει ο πολύχρονος εμπαιγμός και να ξεκινήσει επιτέλους η ανέγερση του νέου διδακτηρίου, που στα λόγια μόνο βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της νομαρχίας. Σήμερα οι 360 μαθητές των δύο σχολείων συστεγάζονται σε 9 αίθουσες ενός ετοιμόρροπου κτιρίου που βρίσκεται στην περιοχή Κρυονερίου Ανω Τούμπας.

Ο εμπαιγμός μαθητών και γονέων ξεκινά από το 1995, όταν αγοράστηκε το οικόπεδο με σκοπό την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου, που επρόκειτο να στεγάσει το 100ό Δημοτικό Σχολείο. Ετσι ξεκίνησε μια σειρά επαφών των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των διευθυντών και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η οποία και υποσχέθηκε την άμεση δημοπράτηση και ανέγερση του κτιρίου.

Τρία χρόνια μετά οι μαθητές συνεχίζουν να κάνουν μαθήματα σε ένα κτίριο που χτίστηκε το 1924 και σε μία πρόχειρη και επικίνδυνη κατασκευή από αμιαντολαμαρίνες. Την ακαταλληλότητα του κτιρίου έχει επισημάνει και η Υγειονομική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η οποία και πρότεινε την άμεση απομάκρυνση των μαθητών, ενώ από την πλευρά τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σε έλεγχο που πραγματοποίησαν εντόπισαν στους σωλήνες υδροδότησης μεγάλες ποσότητες σκουριάς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Λιανίδης, αναφερόμενος στον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, δήλωσε: "Οταν βρέχει μαθητές και δάσκαλοι την ώρα της διδασκαλίας κρατούν ομπρέλα, ενώ η κύρια χρηματοδότηση για να φτιαχτούν οι αίθουσες, που θα υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές, δίνεται από τους δύο Συλλόγους Γονέων, με μικρή συμβολή από τα κονδύλια επισκευών του δήμου".

Ο αντινομάρχης Παιδείας, κ. Κοσκισίδης, αρκέστηκε να τους υποσχεθεί για μια ακόμη φορά ότι άμεση προτεραιότητα της νομαρχίας είναι η ανέγερση του συγκεκριμένου κτιρίου. Δεν παρέλειψε όμως να τους κατηγορήσει ότι η κινητοποίησή τους αφορούσε μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ