Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικός πεντοζάλης στο Ηράκλειο

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν με απεργίες

Φουντώνουν οι αντιδράσεις των γιατρών των Νοσοκομείων της Κρήτης, καθώς τα προγράμματα εφημεριών που προτείνουν δεν έγιναν αποδεκτά από το υπουργείο Υγείας. Τα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου (Πανεπιστημιακό και "Βενιζέλειο") Κρήτης - αν και ανήκουν στην Α Ζώνη - δεν περιλαμβάνονται στη "λίστα" με τις βελτιωτικές αλλαγές στα προγράμματα εφημεριών.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Ηράκλειο είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε θα τηρήσει τη δέσμευσή της για κάλυψη πάνω από 90% των κονδυλίων που ζήτησαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Ρ" η εξέλιξη αυτή έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και έχουν απευθυνθεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι γιατροί των Νοσοκομείων του Ηρακλείου μετά από μαζικές συγκεντρώσεις αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου,σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι όλη τη βδομάδα τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία και ιατρεία. Νέες Γενικές Συνελεύσεις στα Νοσοκομεία θα πραγματοποιηθούν αύριο.

Ειδικότερα, οι γιατροί του "Βενιζελείου" Νοσοκομείου ξεκίνησαν χτες τετραήμερη απεργία, ενώ οι γιατροί του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ), αποφάσισαν στη χτεσινή Γενική Συνέλευση τη συνέχιση της απεργίας επ' αόριστον, με αιτήματα: Την πλήρη αποδοχή από το υπουργείο Υγείας του προγράμματος εφημεριών, όπως αυτό εγκρίθηκε από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου και ήδη εφαρμόζεται. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών μέχρι σήμερα. Την αναπροσαρμογή τόσο του ιατρικού μισθολογίου, όσο και της αποζημίωσης εφημεριακής απασχόλησης σε αξιοπρεπή επίπεδα. Οι γιατροί του ΠΕΠΑΓΝΗ θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση αύριο και ώρα 9 π.μ., στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Ανατολικής Κρήτης (ΣΕΙΑΚ),αναφέρει την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης που είναι η συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση που άρχισε χτες και λήγει αύριο.

Ο ΣΕΙΑΚ ζητά: Αμεση καταβολή αναδρομικών μισθού από 1.1.1998, "όχι" στην περικοπή των κονδυλίων των εφημεριών και άμεση καταβολή των αναδρομικών των εφημεριών από 1.1.1998 μέχρι 30.9.1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ