Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης
  • Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εργασίες του Γραφείου της ΠΟΔΝ, που φιλοξένησε η ΚΝΕ
  • Ο απολογισμός δράσης και η αγωνιστική προετοιμασία και υποδοχή της 15ης Γενικής Συνέλευσης (Γενάρης '99 στην Κύπρο) ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν

Με τη γενική εκτίμηση πως ήταν μία από τις πιο πετυχημένες και αποδοτικές συνόδους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), έκλεισε η τριήμερη συνεδρίαση του Γραφείου της ΠΟΔΝ, που φιλοξένησε η ΚΝΕ από 17 έως 19 Σεπτέμβρη, στα πλαίσια του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.

Οι 29 Οργανώσεις - μέλη, που πήραν μέρος στη σύνοδο, συζήτησαν τον απολογισμό της δράσης από την τελευταία σύνοδο και διεξοδικά την προετοιμασία της επερχόμενης 15ης Γενικής Συνέλευσης (Γενάρης '99 στην Κύπρο), κατέληξαν στο πρώτο σχέδιο Πολιτικής Διακήρυξης, το οποίο θα δοθεί στις 140 Οργανώσεις - μέλη για συζήτηση, ενώ παράλληλα σχεδίασαν τη δράση της Ομοσπονδίας με ορίζοντα τη Γενική Συνέλευση. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών έδωσε τη δυνατότητα να γίνει πλούσια και δημιουργική συζήτηση και να ετοιμαστεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης, σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Στα πλαίσια αυτά ορίστηκε ο χρόνος και ο τόπος για τη διεξαγωγή των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων, ενώ κυκλοφόρησε η αφίσα της ΠΟΔΝ για την προβολή της Γενικής Συνέλευσης.

Η ΕΔΟΝ της Κύπρου, ως Οργάνωση που θα φιλοξενήσει τη Γενική Συνέλευση, παρουσίασε το πρόγραμμα των εργασιών, στα πλαίσια του οποίου θα διεξαχθεί ημερίδα για το Κυπριακό και άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ενώ η σύνοδος του Γραφείου της ΠΟΔΝ ασχολήθηκε παράλληλα με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Θετικά αντιμετωπίστηκε η σκέψη να συγκληθεί την επόμενη μέρα της ΓΣ, στην Κύπρο, η πρώτη Διεθνής Προπαρασκευαστική Συνάντηση για την προκήρυξη του 15ου, επόμενου, Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Η ΠΟΔΝ στη σύνοδό της αυτή αποφάσισε μεταξύ άλλων να λειτουργήσει δικό της κόμβο στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, να οργανώσει καραβάνι ειρήνης στο Σουδάν, ενώ θα στείλει αντιπροσωπεία στη Δυτική Σαχάρα, ως παρατηρητές στο δημοψήφισμα που πρόκειται να γίνει. Η ΠΟΔΝ καταδίκασε τους πρόσφατους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε Σουδάν και Αφγανιστάν, ενώ προγραμμάτισε πρωτοβουλίες για την αλληλεγγύη στους λαούς της Κούβας και της Βόρειας Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ