• Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ για τη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά, παρουσίασε χτες ο επικεφαλής του συνδυασμού, Σπύρος Χαλβατζής
  • Εργάτες, αγωνίστριες, συνδικαλιστές, επαγγελματοβιοτέχνες, πανεπιστημιακοί, νέοι άνθρωποι, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο
  • - Είναι η ανεργία, που καλπάζει. Οι εργασιακές σχέσεις, που ανατρέπονται. Η νεολαία, που πνίγεται από την αγωνία για το μέλλον. Η παιδεία και η υγεία, που υποβαθμίζονται συνεχώς. Η συρρίκνωση της... - 1998-09-23 00:00:00.0"/>
  • Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ για τη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά, παρουσίασε χτες ο επικεφαλής του συνδυασμού, Σπύρος Χαλβατζής
  • Εργάτες, αγωνίστριες, συνδικαλιστές, επαγγελματοβιοτέχνες, πανεπιστημιακοί, νέοι άνθρωποι, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο
  • - Είναι η ανεργία, που καλπάζει. Οι εργασιακές σχέσεις, που ανατρέπονται. Η νεολαία, που πνίγεται από την αγωνία για το μέλλον. Η παιδεία και η υγεία, που υποβαθμίζονται συνεχώς. Η συρρίκνωση της... - 1998-09-23 00:00:00.0" /> Φωνή μάχης δίπλα στη φωνή του λαού | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 12
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    "ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
    Φωνή μάχης δίπλα στη φωνή του λαού
    • Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ για τη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά, παρουσίασε χτες ο επικεφαλής του συνδυασμού, Σπύρος Χαλβατζής
    • Εργάτες, αγωνίστριες, συνδικαλιστές, επαγγελματοβιοτέχνες, πανεπιστημιακοί, νέοι άνθρωποι, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο

    Είναι η ανεργία, που καλπάζει. Οι εργασιακές σχέσεις, που ανατρέπονται. Η νεολαία, που πνίγεται από την αγωνία για το μέλλον. Η παιδεία και η υγεία, που υποβαθμίζονται συνεχώς. Η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, που μετατρέπει τη χώρα σε διαμετακομιστικό κέντρο των πολυεθνικών. "Είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική που εντείνει τα παραπάνω προβλήματα και αυτήν πρέπει να καταδικάσει ο λαός και στις εκλογές",ήταν η φωνή αντίστασης, που έστειλε χτες ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) και υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής,παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Ενα ψηφοδέλτιο, που έχει τις προδιαγραφές της δραστήριας συμμετοχής του συνδυασμού, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της αιρετής ΝΑ, μέσα στα Νομαρχιακά Συμβούλια της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και έξω απ' αυτά, δίπλα στον εργαζόμενο και τα προβλήματά του. Ενα ψηφοδέλτιο, που έχει ταυτόχρονα τα εχέγγυα της συνέχισης αυτής της αγωνιστικής δράσης, καθώς "δεν αποτελεί απλά ένα άθροισμα ανδρών και γυναικών, που βρέθηκαν, τάχα, να ενδιαφέρονται όψιμα για τα κοινά, τα προβλήματα του λαού και της χώρας, δηλαδή με το ουσιαστικό περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης",όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής. Αντίθετα, αποτελείται από αγωνιστές, εργάτες, συνδικαλιστές, με σημαντική δράση στο εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, επαγγελματοβιοτέχνες, πανεπιστημιακούς, νέους, που μάχονται για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο. Στηρίζεται κυρίως από το ΚΚΕ, αλλά συμμετέχουν και μη κομμουνιστές, αγωνιστές ευρείας κομματικής τοποθέτησης.

    Στη λογική της Συμπαράταξης

    Αλλωστε, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της ΝΑΣ, ο συνδυασμός ρίχνει το βάρος του στην ενίσχυση της λογικής της συμπαράταξης αγωνιστικών δυνάμεων, που αντιτάσσονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική, που παλεύουν "κατά της νέας τάξης πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα".Ρίχνει το βάρος του, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΑΣ, στα μεγάλα προβλήματα του λαού. Κι αυτά, όπως τα προσδιόρισε χτες ο Σπ. Χαλβατζής, είναι "όλα όσα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις, που ανατρέπονται. Την ανεργία και την απασχόληση. Το ασφαλιστικό σύστημα και την επιχειρούμενη κατεδάφισή του. Τις ιδιωτικοποιήσεις και στην Αυτοδιοίκηση, μέσω των οποίων η κυβέρνηση ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, ακόμα και στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις. Τις κοινωνικές παροχές, στον τομέα της παιδείας, υγείας και πρόνοιας, που ακρωτηριάζονται".

    Σαν ΝΑΣ, συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής, ασχοληθήκαμε και με τα μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος, τις συγκοινωνίες, τους ελεύθερους χώρους, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τον καύσωνα και τη λειψυδρία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και με τις μεγάλες παρεμβάσεις - έργα που γίνονται ή προγραμματίζονται, όπως οι μεγάλοι οδικοί άξονες, το αεροδρόμιο των Σπάτων, ο χώρος του Ελληνικού και άλλα. "Μέσα από αυτά τα έργα - τόνισε ο επικεφαλής της ΝΑΣ - επιδιώκουν να προσποριστούν δισεκατομμύρια κέρδη οι εργολάβοι".

    Δε θα μας ισοπεδώσουν...

    Αναφερόμενος στα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι οξύνονται καθημερινά, ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υλοποιείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται ενεργά στις δυνάμεις που συναινούν με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. "Η μοναξιά, η αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων, το συνεχές τρέξιμο για εξασφάλιση των αναγκαίων, η δεύτερη και τρίτη δουλιά που οδηγεί στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η πολιτιστική υποβάθμιση, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η γενίκευση της διαφθοράς και του χρηματισμού των κρατούντων, ο εκφυλισμός των αξιών, η φθορά των συνειδήσεων των εργαζομένων, έχουν καταντήσει τη ζωή αφόρητη στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής.

    Γι' αυτό και η ΝΑΣ δεν αγωνίζεται για μια απλή διοικητική μεταρρύθμιση, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της. Αγωνίζεται για την καταπολέμηση των προβλημάτων, αναδεικνύοντας τα αίτιά τους, παλεύοντας για ριζικές αλλαγές στο σύνολο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Προβάλλει προτάσεις που δίνουν επίκαιρες απαντήσεις και λύσεις, γιατί υπολογίζουν συνδυασμένα τα οξυμένα προβλήματα, τον υδροκεφαλισμό της Αττικής, την υπάρχουσα υποδομή, αλλά και χαράσσουν κατευθύνσεις για την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

    "Γι' αυτό η στήριξη στη ΝΑΣ είναι ακόμα μια αντίσταση στο συμβιβασμό, στη λογική του χρηματισμού, του εκφυλισμού, της παρακμής και της ισοπέδωσης",τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής. Και κάλεσε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, να στείλουν μήνυμα καταδίκης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που εφαρμόζεται στο όνομα της αύξησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και της εισόδου της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

    Δημοσκόπηση η επαφή με τον κόσμο

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν στο συνδυασμό οι δημοσκοπήσεις, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως το ΚΚΕ και η ΝΑΣ έχουν ανατρέψει στοιχεία τους, τα οποία δεν είναι πάντα ακριβή. Αλλωστε, η ΝΑΣ έχει καθιερώσει μια άλλη, διαφορετική "δημοσκόπηση", την επαφή με τον κόσμο. "Η εμπειρία από τις περιοδείες μας σε χώρους δουλιάς, μας δίνει αισιοδοξία", σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν οι νομαρχιακές εκλογές αποτελούν πρόκριμα για τις βουλευτικές, ο επικεφαλής της ΝΑΣ τόνισε: "Δε θεωρούμε κάτι τέτοιο. Θα δώσουν, ωστόσο, ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Και έχει σημασία η κυβέρνηση μετά τις εκλογές να μετρήσει λιγότερους "εκλεκτούς της" στην Αυτοδιοίκηση".

    Στη συγκέντρωση, ανάμεσα σε πολλά στελέχη, υποψηφίους και φίλους της ΝΑΣ, παραβρέθηκε και ο υποψήφιος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ