Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Ελληνικό δε θα γίνει "Σέρατον"!

"Πιέζεται ο Καραμανλής να εκποιήσει το Ελληνικό, με δικαιολογία το αεροδρόμιο των Σπάτων".(ΠΡΩΙΝΗ: 30.3.1980)

"Προαποφασισμένη η οικοπεδοποίηση του Ελληνικού".(Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 18.1.1998)

Παλιά ιστορία... Εδώ και δεκαετίες οι πολυεθνικές ακονίζουν τα μαχαίρια. Θέλουν το καλύτερο "φιλέτο" της Αττικής, για να κερδοσκοπήσουν, χτίζοντας ξενοδοχεία, καζίνο και εμπορικά κέντρα. Να αρπάξουν την πόλη από τους κατοίκους της.

Η απάντηση που παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια είναι πάντοτε η ίδια. ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ από το αεροδρόμιο για τσιμεντοποίηση ή οικοπεδοποίηση. Ιδια απάντηση από τον ίδιο δήμαρχο, την ίδια δημοτική αρχή. Τον Κορτζίδη και τη "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό".

Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Υπάρχει η Ολυμπιάδα του 2004, τα μεγάλα έργα, το "πακέτο Σαντέρ"... Η κυβέρνηση, το ΥΠΕΧΩΔΕ και όσοι περιμένουν τόσα χρόνια στη γωνία, θέλουν να πάρουν πάση θυσία τη ρεβάνς. Θέλουν δηλαδή, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!

* * *

Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκείνοι που έχουν "βάλει στο μάτι" την παραλία και το χώρο του αεροδρομίου, "τρώγονται" μεταξύ τους για το πώς θα γίνουν τα έργα. Αλλωστε, οι διάφοροι σχεδιασμοί τους τελευταίους μήνες έχουν αλλάξει πολλές φορές. Τις αρχικές υποσχέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στο χώρο του αεροδρομίου διαδέχτηκε η πρόταση του καθηγητή Σπράου. Είπε, λοιπόν, ο φίλος του πρωθυπουργού: "ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ το αεροδρόμιο σε ιδιώτες!".

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι "εκσυγχρονιστές" - ανεξαρτήτως του ποια συμφέροντα θα επικρατήσουν - θέλουν, με κάθε τρόπο, ο δήμος να φύγει από τα αγωνιστικά χέρια! Θέλουν μια Δημοτική Αρχή, υποταγμένη, που δε θα μαζεύει τον κόσμο σε διαδηλώσεις, που δε θα συγκροτεί Επιτροπές κατοίκων, που δε θα διοργανώνει συναυλίες διαμαρτυρίας, που δε θα στέκεται εμπόδιο σε καμία "Σέρατον", που επιδιώκει να μετατρέψει το Δήμο σε ένα απέραντο ξενοδοχείο για τους ίδιους τους κατοίκους της!

* * *

Τέτοια Δημοτική Αρχή, όμως, δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στο Ελληνικό! Το ακριβώς αντίθετο. Εδώ και 24 χρόνια η "Δημοτική Ενότητα", ήταν η μοναδική "παραφωνία" σε ολόκληρη την παραλία. Ηταν εκείνη η Δημοτική Αρχή που "άνοιγε" την παραλία, δε ζητούσε χρήματα από το λαό, που πλήρωνε λεωφορεία, για να μεταφέρονται οι κάτοικοι στην παραλία και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι συνελήφθη και οδηγός που μετέφερε, ΔΩΡΕΑΝ, τους κατοίκους για μπάνιο! Κι αυτό επειδή οι λεωφορειούχοι έχασαν την πελατεία τους. "Κακά" πράγματα για την εξουσία...

Και αφού τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να πείσουν κανέναν και η Δημοτική Αρχή δεν υπέκυψε καμία στιγμή, "έριξαν" τον πολλά "υποσχόμενο" υποψήφιο Δήμαρχο, τον Ι. Εφραιμίδη... Κι όταν λέμε πολλά υποσχόμενο, το εννοούμε! Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, υπόσχεται από θέσεις εργασίας, μέχρι ολόκληρες πλατείες σε Ρωσοπόντιους. Ασχέτως αν στους καταστηματάρχες της ίδιας πλατείας λέει ότι θα ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ τους Ρωσοπόντιους, αν εκλεγεί Δήμαρχος! Κι όλα αυτά σε ανθρώπους που ζητούν απελπισμένα ένα μεροκάματο! Η προεκλογική περίοδος "εκσυγχρονίστηκε"...

* * *

Το ερώτημα που μπαίνει είναι καθαρό: Θα αφήσουν οι κάτοικοι του Ελληνικού την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές να τους πάρουν την πόλη τους; Και σ' αυτό το ερώτημα, που ήδη έχει απαντήσει καταφατικά ο εκλεκτός, της κυβέρνησης υποψήφιος, πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι οι δημότες στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, αν δε θέλουν να γίνουν ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Πρέπει να επιλέξουν τη Δημοτική Αρχή που αντιστάθηκε όλα αυτά τα χρόνια στις μεθοδεύσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και δεν παρέδωσε την πόλη σε κανέναν άλλο εκτός από εκείνους που την αξίζουν, που είναι δικιά τους. ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ του Ελληνικού!

Κ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ