Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δυνατή απάντηση στα κυβερνητικά επιτελεία!

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Κάτοικοι του Ελληνικού και άλλων δήμων, καθώς και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων απ' όλους τους δήμους της παραλίας βρίσκονται στους δρόμους της πόλης και αισιοδοξούν ότι την Κυριακή το Ελληνικό θα παραμείνει στους κατοίκους του...

Την Κυριακή ο λαός του Ελληνικού θα δώσει την απάντηση! Θα αναδείξει δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, που θα δίνουν με αυταπάρνηση, κάθε μέρα, τη μάχη για τα συμφέροντά του. Με αυτή τη βεβαιότητα τα μέλη και οι φίλοι της "Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό" συνεχίζουν την προεκλογική μάχη για το δεύτερο γύρο.

Από σπίτι σε σπίτι και γειτονιά σε γειτονιά, μέλη και φίλοι του συνδυασμού ενημερώνουν τους δημότες για όλα όσα σχεδιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία και ο εκλεκτός τους υποψήφιος δήμαρχος Ι. Εφραιμίδης, σε βάρος των ίδιων και της πόλης. Τη μετατροπή, δηλαδή, της παραλίας και του αεροδρομίου σε εμπόρευμα, που θα εκμεταλλεύονται ιδιώτες.

Εμπόρευμα και μέσο επιβολής νέων φόρων θα γίνουν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που μέχρι τώρα παρέχονταν δωρεάν σε όλους τους δημότες. Οσο για τους διορισμούς που υπόσχεται ο υποψήφιος Ι. Εφραιμίδης, δεν πρόκειται παρά για ανάλγητη εκμετάλλευση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας, με ψεύτικες υποσχέσεις για ανύπαρκτες θέσεις εργασίας. Τη στιγμή, μάλιστα, που είναι γνωστό πως το πρόβλημα της ανεργίας το δημιουργεί η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της και το διοχετεύει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους "δικούς" της ανθρώπους, όπως ακριβώς επιχειρεί και τώρα, στην περιοχή του Ελληνικού.

Κάτι που δεν μπόρεσε να γίνει τα 24 προηγούμενα χρόνια, κατά τα οποία η Δημοτική Αρχή, μαζί πάντα με το λαό, έδωσε τη μάχη για να γίνει το Ελληνικό από μια μικρή κοινότητα μια σύγχρονη πόλη που είναι σήμερα. Δημοτική Αρχή, που πάλεψε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα όπως την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τη διασφάλιση των κατακτήσεών του.

Μαζί με τον ίδιο λαό, και πάλι από την ερχόμενη Κυριακή, η ίδια παράταξη, ανανεωμένη και με επικεφαλής τον Χρήστο Κορτζίδη,θα συνεχίσει το ίδιο έργο με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα.

Ελληνικό: Το "μικρό θαύμα"

Ο Γιώργος Καραγιάννης,συνδικαλιστής, που βοηθά στη δουλιά του συνδυασμού, επισημαίνει: "Στα 20 χρόνια που μένω στο Δήμο Ελληνικού συντελέστηκε μπροστά στα μάτια μου και μπροστά στα μάτια όλων των κατοίκων, αυτό που εμείς λέμε το μικρό θαύμα του Κώστα Κορτζίδη. Ας θυμηθούμε πού στεγαζόταν η κοινότητά μας. Σήμερα υπάρχει δημαρχιακό μέγαρο. Ας θυμηθούμε πώς ήταν οι δρόμοι, οι πλατείες, οι αθλητικοί χώροι, το πράσινο. Αυτά που κατακτήσαμε είναι το θαύμα αυτής της παράταξης. Για πολλά χρόνια ο κόσμος είχε αφήσει τις κομματικές αντιπαραθέσεις και ασυζητητί ψήφιζε τον κομμουνιστή Κώστα Κορτζίδη. Σήμερα "η μεγάλη κουτάλα" έχει ενεργοποιήσει δυνάμεις, που λυσσαλέα πολεμάνε όλο αυτό το έργο και την παράταξη γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αν βγει αυτή η παράταξη, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο λαός και ο μεγάλος χαμένος τα μεγάλα συμφέροντα. Είμαι βέβαιος όμως ότι την Κυριακή ο λαός θα δώσει την απάντησή του".

Χαρακτηριστική της σημασίας που έχει η μάχη στο Ελληνικό για την ευρύτερη περιοχή της παραλίας είναι η δήλωση της Ελένης Πέρρου,πρώην συνδικαλίστριας στο Μέταλλο, κατοίκου Γλυφάδας, που βοηθά και εκείνη στη δουλιά για το δεύτερο γύρο: "Η άλωση της παραλίας και του αεροδρομίου θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στους κατοίκους του Ελληνικού αλλά και στους κατοίκους των όμορων δήμων. Η παράταξη της "Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό" έχει σαφές πρόγραμμα για το πώς και προς όφελος ποιων θα πρέπει να αξιοποιηθούν και όχι να θυσιαστούν οι χώροι αυτοί στο βωμό των μεγάλων και ποικιλώνυμων συμφερόντων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτήριο η αντίθεση στα μεγάλα συμφέροντα(2002-10-18 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα μηνύματα στήριξης στον Χρ. Κορτζίδη(2002-10-17 00:00:00.0)
Η καταστροφή της άρχισε και... άνευ αδείας!(2002-03-01 00:00:00.0)
Περί ΣΥΝέπειας...(1998-10-25 00:00:00.0)
Η παραλία στους κατοίκους!(1998-10-22 00:00:00.0)
Τελειώνουν τα ψέματα!(1998-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ