Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΥΡΟΣ
Υπόθεση του λαού ο δήμος

Μάχη για την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής που θα εξακολουθήσει να είναι στο πλάι του, κόντρα σ' αυτούς που επιδιώκουν να μετατρέψουν το δήμο σε επιχείρηση, η οποία που θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών

Σε υπόθεση όλου του λαού του Ταύρου εξελίσσεται η διεξαγωγή της μάχης ώστε την Κυριακή να βρεθεί και πάλι στο τιμόνι της Δημοτικής Αρχής ο επί 20 χρόνια καταξιωμένος δήμαρχος Παναγιώτης Βακαλόπουλος.Καθημερινά, τα στελέχη και οι φίλοι του συνδυασμού πραγματοποιούν πανεξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, σε λαϊκές σε σπίτια, σε καταστήματα, εξηγώντας τους λόγους και αναδεικνύοντας την ανάγκη να είναι και πάλι ο Π. Βακαλόπουλος δήμαρχος Ταύρου. Γιατί, την Κυριακή, οι δημότες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε μια Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Π. Βακαλόπουλο που θα συνεχίσει να είναι στην υπηρεσία του λαού και η οποία μέσα σε 20 χρόνια άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο τον Ταύρο ή σε μια Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον κυβερνητικό Δ. Σούτο, ο οποίος θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που θέλει τον δήμο επιχείρηση, θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη (αυτή τη στιγμή είναι τα χαμηλότερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής), θα βάλει παρκόμετρα και γενικότερα θα σταματήσει την ανάπτυξη του Ταύρου, ή ό,τι έργο κάνει θα επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες.

Χθες το πρωί κλιμάκια στελεχών και φίλων της "Δημοκρατικής Συνεργασίας " Η Αλλαγή"" πραγματοποίησαν περιοδείες σε χώρους δουλιάς. Ο Π. Βακαλόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου, περιόδευσε στη λαϊκή όπου μοίρασαν ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες του Ταύρου, ενώ είχε την ευκαιρία με πολλούς να συνομιλήσει μαζί τους και να ανταλλάξουν απόψεις. Σήμερα ο Π. Βακαλόπουλος στις 8.45 το πρωί, είναι καλεσμένος από την τηλεόραση του ΣΤΑΡ ΤΣΑΝΕΛ και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού. Επίσης σήμερα στις 4.30 το απόγευμα, ο Π. Βακαλόπουλος είναι προσκεκλημένος σε εκπομπή στο ΚΑΝΑΛΙ 5. Εκτός από τις περιοδείες, ο συνδυασμός του Π. Βακαλόπουλου την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση η οποία θα γίνει στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αϊ - Γιώργη). Σε περίπτωση βροχής, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στο Αμφιθέατρο Λυκείου (Αγίας Σοφίας).

Ενδεικτικό του κλίματος συσπείρωσης γύρω από τον Π. Βακαλόπουλο και τη "Δημοκρατική Συνεργασία " Η Αλλαγή"" είναι η υποδοχή που επιφυλάσσεται στο δήμαρχο όταν αυτός περιοδεύει σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να καλέσει τους δημότες του Ταύρου να επανεκλέξουν τη "Δημοκρατική Συνεργασία "Η Αλλαγή"".

Πόρτα την πόρτα, σε κάθε σπίτι, στη συνοικία του Εσταυρωμένου, ο Π. Βακαλόπουλος και οι συνεργάτες του, με το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα της κίνησης στο χέρι έδιναν τη μάχη των εκλογών. Η Μαρία, ο Στάθης, ο Λάμπρος... Ανθρωποι καταδεχτικοί, άνοιγαν τις πόρτες τους και υποδέχονταν με θέρμη τον"δήμαρχό τους" όπως τον αποκαλούσαν, δίνοντας υπόσχεση ότι αυτή την Κυριακή"δε θα πειραματιστούν, δε θα ρισκάρουν, αλλά θα ψηφίσουν αυτό που ξέρουν και εμπιστεύονται". Στο τέλος της περιοδείας - που περισσότερο έμοιαζε με επίσκεψη σε καλούς, παλιούς φίλους - το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο της"Δημοκρατικής Συνεργασίας "Η Αλλαγή"" βρισκόταν στα χέρια όλων των κατοίκων της συνοικίας.

"Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη, πρόσωπο με πρόσωπο επαφή με τους δημότες", σχολίαζαν στελέχη της κίνησης. Κι αυτή η ζεστή, ανθρώπινη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων και της "Δημοκρατικής Συνεργασίας "Η Αλλαγή"", στα 20 χρόνια που βρέθηκε στο πηδάλιο του δήμου, φάνηκε στην περιοδεία, όπως φάνηκε και ότι ο λαός ξέρει να ξεχωρίζει και να επιβραβεύει μια πραγματικά λαϊκή Δημοτική Αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ