Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σενάρια επιστροφής Σαμαρά

"Εσωτερικές" διεργασίες και ανακατατάξεις στη ΝΔ σηματοδοτεί το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, καθώς, όπως εκτιμάται, η ενίσχυση της θέσης του Κ. Καραμανλή θα δρομολογήσει εξελίξεις και στους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Ηδη, καλλιεργείται το έδαφος για την επάνοδο του Αντ. Σαμαρά στη ΝΔ, η οποία από καιρό σχεδιάζεται και συζητείται αλλά δεν έχει τελεσφορήσει. Η συμμαχία ΝΔ - ΠΟΛΑΝ στις δημοτικές εκλογές, εκτιμούν στελέχη της Ρηγίλλης, έχει δώσει σοβαρή ώθηση σε αυτή την κατεύθυνση και βοηθάει στην εξουδετέρωση των εμποδίων που υπήρχαν. Ενδεικτική των τάσεων, που επικρατούν στην ηγεσία της ΝΔ, θεωρείται η δήλωση του Θ. Αναγνωστόπουλου (στο χτεσινό "Εθνος"), ο οποίος, απαντώντας στην ερώτηση αν ξεκινά μια νέα σχέση μεταξύ των δύο κομμάτων μετά τις δημοτικές, είπε: "Δε θα το έλεγα έτσι. Η ΝΔ προσβλέπει στις εθνικές εκλογές να καλύψει όλο το φάσμα του πολιτικού και ιδεολογικού της χώρου. Εκεί λοιπόν πρέπει να έχουν θέση όλοι".

Η αναφορά στο ορόσημο των βουλευτικών εκλογών δεν είναι τυχαία, καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες και από την Πανδρόσου, το κόμμα Σαμαρά θα επιχειρήσει την τελευταία αυτόνομη εμφάνισή του στις ευρωεκλογές. Οπως χαρακτηριστικά έλεγε χτες στέλεχος της ΠΟΛΑΝ, "από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για τις ευρωεκλογές. Παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί"!

Η ίδια πηγή υποστήριζε ότι δε συζητούνται τώρα σενάρια για επιστροφή.

Το κυρίαρχο όμως ερώτημα σε σχέση με την επιστροφή Σαμαρά στη ΝΔ αφορά την αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη. Το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά η αντίδρασή του είναι απρόβλεπτη.

Πάντως, στη Ρηγίλλης δε λείπουν οι σκέψεις ότι αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουν οριστικά τους λογαριασμούς τους με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ