Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Αισχρό παιχνίδι με τους άνεργους

Να δώσει την απάντηση που πρέπει, σ' αυτούς που τον εξαπατούν και παίζουν με την αξιοπρέπειά του, υπερψηφίζοντας τον Ν. Θέμελη, καλεί το λαό της πόλης η "Δημοκρατική Ενότητα"

Τρομοκρατημένος από την επερχόμενη ήττα του την Κυριακή ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Χρήστου,επιστρατεύει κάθε μέσο για να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών. Τις τελευταίες μέρες έχει αποδοθεί σε ένα όργιο ρουσφετολογίας και ψάχνοντας για σανίδες σωτηρίας έχει τεθεί επικεφαλής μιας ανήθικης εκστρατείας συνδιαλλαγής.

Σε καταγγελία που εξέδωσε ο συνδυασμός "Δημοκρατική Ενότητα" προειδοποιεί τον κορυδαλλιώτικο λαό ότι πίσω από την πλάτη του παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι. "Ο δήμαρχος - τονίζεται - εκμεταλλευόμενος την αγωνία και την αβεβαιότητα που δημιουργεί σε κάθε ελληνική οικογένεια το πρόβλημα της ανεργίας, κρύβοντας εσκεμμένα τις πρώτες και κύριες ευθύνες της κυβέρνησης που τον υποστηρίζει, τάζει λαγούς με πετραχήλια. Τα δίνει όλα. Υπόσχεται θέσεις εργασίας στο Δήμο και αλλού, έχοντας μάλιστα την ανοιχτή κάλυψη ανώτερων κυβερνητικών οργάνων. Ενας μακρύς κατάλογος ονομάτων έχει ανοιχτεί και ο αριθμός των νεοπροσληφθέντων είναι αρκετά μακρύς για να καλύψει τις ανάγκες όλων των δήμων και οργανισμών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και όχι μόνο. Και σαν να μην έφταναν αυτά, κύρια χαρακτηριστικά της προεκλογικής εκστρατείας αποτελούν τα κεράσματα, τα τραπεζώματα, οι παντός είδους παροχές (με χρήματα ποιων άραγε;), οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των δημοτών, ακόμα και εργαζόμενων του Δήμου".

Η "Δημοκρατική Ενότητα" καλεί το λαό και τη νεολαία του Κορυδαλλού να καταδικάσουν με την ψήφο τους την Κυριακή αυτές τις πρακτικές, που στόχο έχουν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις ειδικά των νέων και να δημιουργήσουν υποταγμένους ανθρώπους. Να απομονώσουν τον Στ. Χρήστου και όσους μαζί του κάνουν τα στραβά μάτια στη διχαστική πολιτική, την πολιτική της αδιαφάνειας, της σήψης, της συνδιαλλαγής, του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας.

"Καλούμε κάθε σκεπτόμενο δημότη μας με την ψήφο του να απαντήσει στους λαοπλάνους και τους μικροπωλητές των ονείρων μας. Να θέσει σε ανεργία τον κ. Στέφανο Χρήστου και τις μεθόδους του. Ο Κορυδαλλός χρειάζεται πάλι δήμαρχο τον Νίκο Θέμελη", καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενότητας.

Κάλεσμα συστράτευσης

Με άλλη ανακοίνωση, που από χτες μοιράζεται μαζικά στον Κορυδαλλό και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους, η "Δημοκρατική Ενότητα" ευχαριστεί όσους με την ψήφο τους ανέδειξαν το συνδυασμό στον δεύτερο γύρο. "Δώσαμε μια δύσκολη πολιτική μάχη με άνισους όρους, προσπαθώντας να φέρουμε στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου μας", υπογραμμίζει και προσθέτει:

"Δηλώνουμε ότι θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως πάντα για τα συμφέροντα όλων των κατοίκων της πόλης μας. Η μάχη όμως δεν τελείωσε! Μπροστά μας είναι ακόμα ο κρίσιμος β' γύρος της 18ης Οκτώβρη. Είναι επιτακτική ανάγκη και πρόκληση για όλους μας ο Δήμος Κορυδαλλού να αναδείξει μια Δημοτική Αρχή - μετερίζι αγώνα και δημιουργίας, στήριγμα των ελπίδων των κατοίκων της πόλης μας και υπερασπιστή στις καθημερινές μάχες που δίνουν για τα δικαιώματά τους".

Απευθυνόμενη σε κάθε Κορυδαλλιώτη και Κορυδαλλιώτισσα η "Δημοκρατική Ενότητα" τους καλεί, πριν φτάσουν στην κάλπη, να ξανασκεφτούν την επόμενη μέρα των εκλογών και να θυμηθούν ότι η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους θα ενταθεί, ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Υπενθυμίζει δε ότι ο δήμαρχος Στ. Χρήστου και η Δημοτική Αρχή:

  • Εβλαψαν με την πολιτική και πρακτική τους τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων.
  • Στήριξαν και εφάρμοσαν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στο Δήμο.
  • Εδρασαν σαν φορομπηχτικός μηχανισμός (αύξηση δημοτικών τελών 72% κλπ).
  • Βασίστηκαν στην οργανωμένη υποκλοπή ψήφων, διαθέτοντας πακτωλό χρημάτων για εξαγορά συνειδήσεων.
  • Χρησιμοποίησαν την τρομοκρατία, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, τη δημαγωγία και το ψέμα.

"Στις εκλογές της 18ης Οκτώβρη δεν υπάρχει άλλος δρόμος",υπογραμμίζει η "Δημοκρατική Ενότητα". Και επισημαίνει: "Ο λαός του Κορυδαλλού πρέπει υπερήφανα και αγωνιστικά ν' αντιμετωπίσει την επιχείρηση άλωσης της συνείδησής του. Να δώσει την απάντηση που πρέπει σ' αυτούς που τον εξαπατούν και παίζουν με την αξιοπρέπειά του. Ν' αναδείξουν αγωνιστική Δημοτική Αρχή, που θα στέκεται δίπλα στα προβλήματά του και όχι ενάντιά του. Να υπερψηφίσει τη "Δημοκρατική Ενότητα" και τον υποψήφιο δήμαρχο των έργων και του αγώνα Νίκο Θέμελη. Είναι ζήτημα τιμής για την πόλη μας.

Καλούμε ολόκληρο το λαό της πόλης μας, ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση να συστρατευθεί στην προσπάθεια, ώστε ο Δήμος Κορυδαλλού να συνεχίσει τις αγωνιστικές παραδόσεις του. Απευθυνόμαστε στους δημότες μας που στον Α' γύρο των δημοτικών εκλογών ψήφισαν το συνδυασμό του κ. Χρήστου να συμβάλλουν στο Β' γύρο με την ψήφο τους στην ανάδειξη δημάρχου που να εκφράζει τα πραγματικά τους συμφέροντα. Ο Νίκος Θέμελης είναι η μοναδική λύση που προωθεί την ενότητα του λαού και συσπειρώνει τους κατοίκους στον αγώνα, για να γίνει ο Κορυδαλλός η πόλη των έργων, της διαφάνειας και του πολιτισμού.

Την Κυριακή Ψηφίζουμε όλοι Νίκο Θέμελη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ