Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Καταψηφίζουμε τους μονομάχους της ίδιας πολιτικής

Τη θέση του συνδυασμού για το δεύτερο γύρο παρουσίασε χτες ο Αγ. Σαχίνης

Να καταψηφίσουν τους δύο μονομάχους της ίδιας πολιτικής, με όποιον τρόπο θεωρούν αυτοί πρόσφορο, κάλεσε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τους δημότες της Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης.

"Ο συνδυασμός "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", οι υποψήφιοι που συσπειρώθηκαν στα ψηφοδέλτια της ενότητας και του αγώνα, χαιρετίζουν τους δημότες της πόλης μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους", είπε ο Αγ. Σαχίνης."Δώσαμε τη μάχη της ενημέρωσης των δημοτών πάνω στα κυρίαρχα προβλήματα της πόλης και στο ρόλο που πρέπει να παίξει ο δήμος γι' αυτά. Καλέσαμε τους πολίτες να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη μετατροπή του δήμου σε φορομπηχτικό μηχανισμό, σε μάνατζερ των επιχειρήσεων. Δώσαμε τη μάχη για να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία της πόλης, κόντρα σε ένα τριπλό μπλοκ συνδυασμών που εξυπηρετούν την ίδια αντίληψη και στηρίζονται από τα γνωστά οικονομικά συμφέροντα. Στο ψηφοδέλτιό μας συσπειρώθηκαν άνθρωποι διαφορετικής κοινωνικής και πολιτικής προέλευσης με τον κοινό στόχο της αντεπίθεσης για μια Θεσσαλονίκη της δουλιάς, του πολιτισμού".

Αναφερόμενος στο β γύρο ο Αγ. Σαχίνης υπογράμμισε ότι ισχύουν τα ίδια κριτήρια με τα οποία ο συνδυασμός έδωσε τη μάχη του α γύρου. "Συνεπείς σ' αυτό που εδώ και μήνες εκφράσαμε, καλούμε όλους τους δημότες να καταψηφίσουν με όποιον τρόπο θεωρούν αυτοί πιο πρόσφορο τους δύο μονομάχους της ίδιας πολιτικής", είπε και συμπλήρωσε: "Με τα ίδια κριτήρια θα βρισκόμαστε και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλάι όλων όσοι αγωνίζονται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης".

Κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε ότι οι δημοτικές εκλογές έγιναν στη Θεσσαλονίκη μέσα σ' ένα πρωτόγνωρο κλίμα και διαμορφώθηκαν δεδομένα που η πόλη δεν τα είχε γνωρίσει άλλη φορά. Σημείωσε ότι το πρωτόγνωρο έχει να κάνει περισσότερο με τη μορφή και το ύφος της προεκλογικής εκστρατείας, τουλάχιστον των τριών συνδυασμών Παπαγεωργόπουλου, Λαζαρίδη, Βούγια. "Πολύ σύντομα, είπε, θα υπάρξουν και τα οικονομικά δεδομένα αυτής της προεκλογικής καμπάνιας. Υπολογίζουμε ότι τα ποσά της κεντρικής προεκλογικής καμπάνιας αυτών των συνδυασμών στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, έχουν ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ". Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος από τους τρεις παραπάνω συνδυασμούς δαπάνησε κατά μέσο όρο 10 εκατ., προσθέτοντας ότι υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια.

"Η παράταξή μας έδωσε την εκλογική μάχη με όρους ειλικρινείς και έντιμους, χωρίς κατασπατάληση χρήματος, επιλέγοντας το δρόμο της επαφής και της συζήτησης με τους δημότες. Θα συνεχίσουμε στην ίδια λογική και με την ίδια αποφασιστικότητα την πολιτική μας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ολοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας μέχρι το τέλος αυτής της τετραετίας θα αποτελούν μια σφιγμένη γροθιά και μια συμπαγή δύναμη που θα παλέψει για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Ο συνδυασμός με την πολυμορφία και την πολυφωνία αποτελεί μια σημαντική, κατά την άποψη μας, αυτοδιοικητική δύναμη και θα προσφέρει πάρα πολλά στη νέα περίοδο του Δημοτικού Συμβουλίου", επισήμανε ο Αγ. Σαχίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ