- Επιμένει να κωφεύει και να επιδεικνύει περιφρόνηση και αλαζονεία απέναντι στο μήνυμα καταδίκης και αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής ο πρωθυπουργός, επιζητώντας προφανώς να ακουστεί πιο δυνατά... - 1998-10-15 00:00:00.0"/> - Επιμένει να κωφεύει και να επιδεικνύει περιφρόνηση και αλαζονεία απέναντι στο μήνυμα καταδίκης και αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής ο πρωθυπουργός, επιζητώντας προφανώς να ακουστεί πιο δυνατά... - 1998-10-15 00:00:00.0" /> Περιφρονεί το μήνυμα ο Κ. Σημίτης | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Περιφρονεί το μήνυμα ο Κ. Σημίτης
  • Ισχυρίζεται ότι ο λαός δεν αποδοκίμασε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης την περασμένη Κυριακή
  • Τα περί "ανίερων συμμαχιών", επιστρατεύει ο Θ. Τσουκάτος

Επιμένει να κωφεύει και να επιδεικνύει περιφρόνηση και αλαζονεία απέναντι στο μήνυμα καταδίκης και αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής ο πρωθυπουργός, επιζητώντας προφανώς να ακουστεί πιο δυνατά στο δεύτερο γύρο. Ταυτόχρονα, επιχειρεί απεγνωσμένα να κερδίσει τις εντυπώσεις στο δεύτερο γύρο, επιστρατεύοντας τα παραδοσιακά άθλια μέσα και διλήμματα.

Τέσσερις μέρες μετά το βράδυ της Κυριακής, ο Κ. Σημίτης εμφανίζεται αμετανόητος και μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών δε συνιστά καταδίκη και αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής ούτε ήττα του κυβερνώντος κόμματος. Αυτό που υπάρχει, ισχυρίστηκε, είναι ένα μήνυμα στα μητροπολιτικά κέντρα για πρόσωπα και πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να επηρεάσει το κυβερνητικό έργο και ότι η κυβέρνηση "είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει αταλάντευτα το έργο που της ανέθεσε ο ελληνικός λαός για να επιτύχουμε τους μεγάλους στόχους".

Από την άλλη, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που ισχυρίζεται ότι η μάχη δίνεται για την υπεράσπιση των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, επιχειρεί με κάθε μέσο να εκβιάσει και παγιδεύσει συνειδήσεις, σερβίροντας, άλλη μια φορά, το χιλιοζεσταμένο φαγητό περί "αντιδεξιάς συσπείρωσης" και "ανίερων συμμαχιών".

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Κ. Σκανδαλίδης, μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής, ανέβασε τους "αντιδεξιούς" τόνους, κατηγορώντας τη ΝΔ για "σύμπηξη αντικυβερνητικού μετώπου για την ψήφο άρνησης απέναντι στην κυβέρνηση για να εισπράξει στενά κομματικά οφέλη". Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση - δόλωμα περί υποστήριξης "μη συντηρητικών υποψηφίων" στο β γύρο.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Θ. Τσουκάτος, ο οποίος, απαντώντας (στον Φλας) στο ερώτημα αν διαμορφώνεται συμμαχία ΝΔ και ΚΚΕ, δε δίστασε: "Θεωρούμε ότι είναι μια συμμαχία που δεν έχει καμία βάση, είναι εντελώς διαφορετικές οι στρατηγικές των δύο κομμάτων, απλώς συμμαχούν περιστασιακά και σε επίπεδο απόψεων για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και γενικότερα σε επίπεδο πολιτικής" (!).

Οι προσπάθειες της Χ. Τρικούπη επικεντρώνονται στην προσέγγιση των "ανταρτών", στην κινητοποίηση των ετεροδημοτών, ενώ όλα τα ηγετικά στελέχη έχουν χρεωθεί συγκεκριμένους δήμους και νομαρχίες.

Ο Θ. Πάγκαλος

Ανίκανος να κατανοήσει το "μήνυμα" της περασμένης Κυριακής αποδεικνύεται και ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, ο οποίος χτες, μιλώντας για τις εκλογές, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα κόμματα που μιλούν για αλλαγή οικονομικής πολιτικής, είπε ο Θ. Πάγκαλος, δημοκοπούν, λένε ψέματα στον κόσμο και πρέπει να αποδοκιμάζονται. Την ερχόμενη Κυριακή, συμπλήρωσε, θα δούμε αν αποδοκιμάστηκε το ΠΑΣΟΚ ή όχι.

Σε μια επίδειξη στρουθοκαμηλιστικής συμπεριφοράς, ισχυρίστηκε ότι ο λαός την περασμένη Κυριακή ψήφισε με αυτοδιοικητικά κριτήρια, όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα στον Δήμο Ανω Λιοσίων, όπου ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ "σάρωσε". Πάντως, ο Θ. Πάγκαλος παραδέχτηκε ότι η Αθήνα, αν και ειδικό φαινόμενο, αποτελεί πρόβλημα που πρέπει να δει το ΠΑΣΟΚ και να αποτελέσει αφορμή για να ξεκαθαρίσει την πολιτική του.

Οσο για τον Δ. Αβραμόπουλο, ο Θ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα φτιάξει δικό του κεντροδεξιό κόμμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά «κοινωνικές συναινέσεις» για την προώθηση αντιλαϊκών αλλαγών(2008-12-30 00:00:00.0)
Ατύχησε διπλά(2005-11-29 00:00:00.0)
Οι αριστεροί «δε μασάνε»!(2002-10-11 00:00:00.0)
«Μαύρα» μαντάτα, επείγονται για «σωσίβιο»(2002-04-03 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει (και) Μπέη!(1998-10-09 00:00:00.0)
"Αντάρτες" με μυστικές συμφωνίες!(1998-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ