Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να υπερψηφιστούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί

Ανακοινώσεις των ΝΕ Λέσβου, Αχα'ϊας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ

Κάλεσμα για ενίσχυση και υπερψήφιση των υποψηφίων των αγωνιστικών συνδυασμών, που πέρασαν στο δεύτερο γύρο υποστηριζόμενοι από το ΚΚΕ και καταψήφιση των συνδυασμών που στηρίζουν οι εκφραστές της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής, απευθύνουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΚΕ των Νομών Λέσβου, Αχαϊας και Κεφαλονιάς - Ιθάκης, καθώς και η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Αχαϊας", σε σχετικές ανακοινώσεις τους. Καλούν τους ψηφοφόρους των συγκεκριμένων νομών να καταδικάσουν τους συνδυασμούς που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΝ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ, είτε με το να ρίξουν λευκό ή άκυρο στην κάλπη, είτε με το να κάνουν αποχή.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ τονίζει: "Στο δεύτερο γύρο, σωστά το κόμμα μας καλεί το λαό μας, από τη μια μεριά, να στηρίξει μαζικότερα όσους συνεπείς αγωνιστές το ΚΚΕ στήριξε στον πρώτο γύρο και μπήκαν στο δεύτερο γύρο. Από την άλλη, να μη γίνει συνένοχος στις άλλες περιπτώσεις στην ανάδειξη αντίθετων με τα συμφέροντά των δημάρχων και νομαρχών μόνο και μόνο γιατί έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά". Κι αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζει, "ο κ. Γιαννέλης, νυν νομαρχιακός σύμβουλος, ως βουλευτής ψήφισε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και προϋπολογισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ μαζί και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ".

Ο Βουνάτσος

"Από την άλλη, το ίδιο έπραξε και ο κ. Βουνάτσος " επισημαίνει η ΝΕ Λέσβου, ο οποίος "απουσίασε κατά κανόνα από τους αγώνες των αγροτών και όλων των εργαζομένων του νομού και συχνά αντιτάχτηκε σε αυτούς τους αγώνες. Επιπλέον, θυμήθηκε σήμερα να ζητήσει τον ψήφο των κομμουνιστών, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα διακρίθηκε για τον ύπουλο αντικομμουνισμό και την υστερικά εθνικιστική και πολεμοκάπηλη στάση του απέναντι στο κεφαλαιώδες ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της ειρήνης. Παράλληλα, ο ίδιος δεν αντιτάχτηκε στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και ντόπιους αφέντες. Χτύπαγε και χτυπάει πάντα το σαμάρι, γιατί δε θέλει να χτυπήσει το γάιδαρο".

"Η ανάδειξη ενός τέτοιου ανθρώπου σε νομάρχη - καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου - όχι μόνο δεν πρόκειται να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του λαού μας, αλλά είναι απαράδεκτη, επιζήμια και μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη".

  • Η ΝΕ Πάτρας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, καλεί το λαό του νομού και τη δεύτερη Κυριακή να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους Ακράτας (Μελή Παναγιώτη), Μεσσάτιδας (Γέμο Γεράσιμο), Μόβρης (Παναγιωτόπουλο Ανδρέα) και Συμπολιτείας (Αδαμόπουλο Κώστα).

Σε ανακοίνωσή της, επίσης, η ΝΑΣ Αχαϊας καλεί όσους την ψήφισαν να μη διαλέξουν ανάμεσα στον ένα ή στον άλλο υποστηριχτή των μονόδρομων της φτώχειας, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, του ξεκληρίσματος των αγροτιάς και της καταστροφής των ΕΒΕ.

  • Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό της Παλλικής και της Σάμης να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Βαγγέλη Φαρακλό και Γεράσιμο Μονιά, αντίστοιχα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την Αμυνα και την Εξωτερική Πολιτική(2008-03-21 00:00:00.0)
Στηρίζουν και ψηφίζουν ΚΚΕ(2007-09-06 00:00:00.0)
Καμιά λαϊκή ψήφος στο ταμείο του δικομματισμού(2006-05-25 00:00:00.0)
Ο λαός στο προσκήνιο(2000-03-27 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό και μαχητικότητα(1998-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ