Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ανίερες συμμαχίες" και πάλι...

Πώς διάβασαν ορισμένες εφημερίδες την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

"Το ΚΚΕ εξ ονόματος των μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους, οι οποίοι στον πρώτο γύρο δεν τίμησαν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ενωτικά ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ. Τους καλεί να ξανασκεφτούν την επιλογή τους - στο δεύτερο γύρο - να εκτιμήσουν τη συνολική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τις γενικές τάσεις και συσχετισμούς, πάνω απ' όλα το πολιτικό μήνυμα του πρώτου γύρου. Να δώσουν στο δεύτερο γύρο μαζικά την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις, ώστε να γίνει πιο δυνατό το πολιτικό μήνυμα της πρώτης Κυριακής...

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος, όλους εκείνους που συσπειρώθηκαν και συμπαρατάχθηκαν μαζί μας στις εκλογές και στους αγώνες, να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που υποστηρίζονται είτε από την κυβέρνηση ή και από τον ΣΥΝ είτε από τη ΝΔ. Να ρίξουν ΛΕΥΚΟ ή ΑΚΥΡΟ ή και να κάνουν ΑΠΟΧΗ".

"Η ΚΕ θεωρεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως νεοδημιουργημένων δήμων, που στο δεύτερο γύρο δε βρίσκονται υποψήφιοι με εξαρτήσεις ή δεσμεύσεις από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, μπορούν οι ΚΟ να εξετάσουν την τακτική τους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μελετήσουν τι εγγυήσεις υπάρχουν ότι οι υποψήφιοι θα σηκώσουν το ανάστημά τους στις εντολές και πιέσεις που θα δεχτούν την επόμενη 4ετία".

Αυτά αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, στην προχτεσινή Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία ενέκρινε και τη θέση του Κόμματος για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Τι είδαν όμως και πώς διάβασαν ορισμένες εφημερίδες αυτή την Ανακοίνωση της ΚΕ; Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Η "Αυριανή" επαναλαμβάνει τον εαυτό της και "μπουμπουνίζει" στον πρωτοσέλιδο τίτλο, προφανώς κατά παραγγελία άνωθεν: "Ανοιχτή συνεργασία ΝΔ - ΚΚΕ - Ανίερη συμμαχία στα πρότυπα του '89 εναντίον του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη" (!). Εντελώς... τυχαία, επίσης στην πρώτη σελίδα, παρουσιάζει και τη θέση του προέδρου του ΣΥΝ: "Ανίερες συμμαχίες καταγγέλλει και ο πρόεδρος του ΣΥΝ". Συμπτώσεις...

Η "Νίκη", σε σχόλιο της πρώτης σελίδας με τίτλο "Οι σύντροφοι στο ΚΚΕ", κινείται στο ίδιο μήκος κύματος και γράφει: "Συνειδητά το ΚΚΕ θέλει, επιδιώκει με κάθε τρόπο, τη συντριβή του δημοκρατικού μετώπου στη μάχη που δίνει κατά της Δεξιάς... Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ γνωρίζουν τι σημαίνει Δεξιά. Ελπίζουμε ότι δε θα συνταχθούν μαζί της". Το πρόβλημά τους είναι ότι ακριβώς οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ γνωρίζουν τι σημαίνει Δεξιά και δεξιά πολιτική...

Η "Εξουσία" τιτλοφορεί το σχετικό ρεπορτάζ ως εξής: "ΚΚΕ: Θα υποστηρίξουμε μόνο ανεξάρτητους υποψηφίους".

Το ΕΘΝΟΣ, στο σχετικό ρεπορτάζ, διαπιστώνει ότι "προλαμβάνοντας κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης σε τοπικό επίπεδο, η σκληρή κομματική γραμμή που επελέγη, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την εκλογή υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ κατά το δεύτερο γύρο σε δήμους και νομαρχίες, όπου το αποτέλεσμα είναι "ανοιχτό"".

Λεπτομέρεια: Η "Αυγή" δε γράφει ούτε μία λέξη για την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ. Προφανώς οι συγκρίσεις τρομάζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ