Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Να περάσει ο δήμος στο λαό

Με τους εργάτες στα συνεργεία του Δήμου Καισαριανής και τους υπαλλήλους στο δημαρχείο, συναντήθηκαν χτες το πρωί ο Γ. Κατημερτζής και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της αλυσίδας σούπερ - μάρκετ "Τροφοπηγή", που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Από την πρώτη "καλημέρα", από τις πρώτες κουβέντες, το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Ο συνδυασμός μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα κερδίζει έδαφος, μεγαλώνει την απήχησή του σε όλους τους Καισαριανιώτες, τους οποίους με συνέπεια, μαχητικότητα κι ευθύνη θα υπηρετήσει από τη Δευτέρα το πρωί ο νέος δήμαρχος.

"Να περάσει ο λαός στο δήμο", είναι το μήνυμα που βρίσκει πλατιά ανταπόκριση.

Και χτες φάνηκε καθαρά ότι, παρά το όργιο τρομοκρατίας, ψευδολογίας και εκβιασμών, που έχει εξαπολύσει ο απερχόμενος δήμαρχος, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τους Καισαριανιώτες, που θα αναδείξουν νικητή το ψηφοδέλτιο της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας - Συνεργαζόμενοι".

"Διαδίδουν, είπε μιλώντας στους εργαζομένους του δήμου ο Γ. Κατημερτζής, ότι θα σχολάσουμε και θα κυνηγήσουμε τους εργαζόμενους. "Εξ ιδίων κρίνουν τ' αλλότρια". Η παράδοση της παράταξής μας, που τόσο επάξια την εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Μακρής, το ήθος και η πρακτική των στελεχών της είναι και η μεγαλύτερη διάψευση των φτηνών συκοφαντιών τους".

Ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους εργαζόμενους, αψηφώντας τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα και με σταθερό χέρι μπροστά στην κάλπη, να κάνουν το καθήκον τους γιατί "η αγαπημένη τους Καισαριανή αξίζει μια καλύτερη τύχη".

Στα προβλήματα παιδείας και περιβάλλοντος, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γαβρίλης,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα 3.000 παιδιά της πόλης αντιμετωπίζουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα στέγασης και υποδομής εξαιτίας μιας τετραετίας πλήρους αδράνειας και ανυπαρξίας της απερχόμενης διοίκησης. Οι υπόγειες και λυόμενες αίθουσες παραμένουν, η κατασκευή νέου κτιρίου δεν προχωρά, ενώ το ΤΕΛ έχει παραδοθεί στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους και ειδικότερα αυτούς που την πρώτη Κυριακή δεν ψήφισαν το συνδυασμό, να κάνουν το μεγάλο βήμα και να στηρίξουν εκείνες τις δυνάμεις που με τη δράση τους και την εμπειρία τους μπορούν και θέλουν να βγάλουν το δήμο από το τέλμα όπου τον οδήγησε ο απερχόμενος δήμαρχος.

Λίγο πριν το μεσημέρι ο Γ. Κατημερτζής βρέθηκε στο πλευρό των απολυμένων της "Τροφοπηγής" (καταστήματα που λειτουργούν και στην Καισαριανή), οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αφού παραβρέθηκε στην τριμερή συνάντηση που γινόταν εκείνη την ώρα στο υπουργείο, ο Γ. Κατημερτζής μίλησε στους εργαζόμενους και εξέφρασε τη συμπαράστασή του, αλλά και τη δέσμευση ότι στα δίκαια αιτήματά τους ο Δήμος της Καισαριανής από τη Δευτέρα δε θα παραμένει απλός θεατής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ