Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
ΟΧΙ στα πλαστά διλήμματα του δεύτερου γύρου

Δεν ψηφίζει στο δεύτερο γύρο των εκλογών κανέναν από τους δύο συνδυασμούς η Δημοτική Κίνηση. "Δε θα δώσουμε ψήφους σε συνδυασμούς και υποψήφιους δημάρχους, που θα συμβάλουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής", τονίζει σε ανακοίνωσή της

Την ξεκάθαρη θέση να μην εμπλακεί στη λογική των πλαστών διλημμάτων που προβάλλονται, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών και να μην στηρίξει κανέναν από τους δύο πρώτους συνδυασμούς, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, ανεξάρτητα από το πώς θα πράξουν οι ψηφοφόροι της από διάφορους πολιτικούς χώρους, δηλώνει η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση", με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σαλπέα".

"Δε θα δώσουμε ψήφους σε συνδυασμούς και δημάρχους, που την άλλη μέρα θα στηρίξουν και θα συμβάλουν στην υλοποίηση μιας αντιλαϊκής πολιτικής, μέσα από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με φορομπηχτικούς μηχανισμούς, ιδιωτικοποιήσεις, συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων, περισσότερη φτώχεια, ανεργία, εγκατάλειψη, υποβάθμιση και μίζερη ζωή", εξηγεί, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Δημοτική Κίνηση. Και συνεχίζει, έτσι, τον έντιμο, με ειλικρίνεια και χωρίς υποχωρήσεις από τις αρχές της, προεκλογικό αγώνα. Εναν αγώνα, που έφερε αποτελέσματα, καθώς ο "Πειραιάς - Αναγέννηση" αύξησε το ποσοστό του, "χάρη και στην ενίσχυση από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που εκφράστηκαν από το πλατύ αγωνιστικό ψηφοδέλτιό μας", τονίζεται στην ανακοίνωση. Και δίνεται η υπόσχεση πως "θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά στους αγώνες. Την εκτίμηση του κόσμου θα τη μετατρέψουμε σε περισσότερη δουλιά, γιατί τα προβλήματα του Πειραιά δεν πρόκειται να λυθούν, αντίθετα, θα οξυνθούν περισσότερο".

Γιατί; Οπως χαρακτηριστικά τονίζει στο σημείο αυτό ο "Πειραιάς -Αναγέννηση", πολλοί από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και των δύο ψηφοδελτίων που κατεβαίνουν στο δεύτερο γύρο, χρεώνονται με βαριές ευθύνες. Είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι με καταστροφικές αποφάσεις που έχουν ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο και έχουν οδηγήσει τον Πειραιά στη σημερινή του κατάντια. "Τονίζουμε ότι τα δικά μας κριτήρια, με τα οποία εκτιμάμε τους άλλους συνδυασμούς, είναι αυτοδιοικητικά και κοινωνικοπολιτικά, είναι ακριβώς τα ίδια που είχαμε θέσει και στον πρώτο γύρο των εκλογών. Και με βάση αυτά, θεωρούμε ότι κανένας από τους δύο συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους δε θέλει, ούτε μπορεί να λύσει τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Πειραιά. Είναι, ουσιαστικά, της ίδιας πολιτικής και πρακτικής",σημειώνει, στην ανακοίνωσή της, η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση". Και καταλήγει πως θα παραμείνει με συνέπεια, εντιμότητα και υπευθυνότητα στις αρχές που κατέθεσε προεκλογικά στο πρόγραμμά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ